Cercar Error
Vull col·legiar-me
Sessions Tècniques Pràctica professional

Digitalització de la infraestructura del tramvia

Intercol·legial Tècnica del Vallès
La Intercol·legial Tècnica del Vallès organitza una conferència sobre la digitalització per millorar la gestió del cicle de vida de la xarxa tramviària, a càrrec d'Eduard Cabrera Delgado, cap de Servei de Gestió d'Infraestructures de l'Àrea de Mobilitat de l'ATM, (Autoritat del Transport Metropolità).

Les administracions titulars d'infraestructures viàries i ferroviàries han de gestionar el cicle de vida d'una infraestructura, des de la seva planificació, disseny i construcció fins a la seva explotació, fins i tot un hipotètic desmantellament. És el cas de l'ATM, administració amb competències sobre el tramvia de l'àrea de Barcelona.


L'ATM va endegar el 2018 un projecte de digitalització de la infraestructura tramviària, amb l'objectiu inicial de resoldre problemes d'homogeneïtat i fiabilitat de la informació disponible en els diferents projectes d'estat de dimensions i característiques de l'obra executada (As-built). En el transcurs del projecte, la digitalització de la infraestructura tramviària va esdevenir un model de dades per a l'explotació d'aquesta infraestructura, vàlid com a requeriment de sortida en aplicacions de la metodologia BIM en els nous projectes tramviaris.


Així doncs, la digitalització és la base per a una millor gestió del cicle de vida de la infraestructura però també per impulsar altres aplicacions que permetrien una gestió més eficient i segura de la xarxa tramviària.

Programa

  • 18:00 h Benvinguda
  • 18:05 h Breu introducció de l’ATM
  • Objectius de la digitalització
  • Metodologia
  • Resultat
  • Noves oportunitats – aplicacions
  • Properes passes – Adopció metodologia BIM
Detall de l’activitat
Data
22 de novembre de 2023
Lloc
Seu Col·legi d'Enginyers Industrials del Vallès (carrer Indústria, 18 de Sabadell)
Horari
de 18 a 20 h.
Preu
Gratuïta amb inscripció prèvia
Modalitat
Presencial
Telèfon
93 780 11 10
Email
voccidental@cateb.cat

PUBLICITAT