Cercar Error
Vull col·legiar-me
Activitat Pràctica professional

Presentació de l’eina de predimensionat de la rehabilitació energètica

Cateb - Barcelona
L’Institut de Tecnologia de la Construcció (ITeC), amb el finançament de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, ha desenvolupat una eina de predimensionat per a la rehabilitació energètica d’edificis en el marc del fons Next Generation

Video de l'activitat

L’eina ha estat pensada per a la fase d’estudis previs i de presa de decisions, ja que permet fer una primera valoració aproximativa de l’impacte de les millores d’eficiència energètica a l’edifici.


L’eina funciona de manera similar als simuladors energètics, inclou totes les zones climàtiques i no té limitacions geogràfiques dintre de l’estat. Mitjançant la introducció de dades de referència de l’estat inicial de l’edifici i la posterior proposta de millores, calcula de manera aproximativa tant el % de reducció d’energia primària no renovable com el % de reducció de la demanda energètica. A més, l’eina fa un càlcul aproximatiu de la inversió econòmica per capítols de les millores proposades.


Amb aquesta nova eina, que actualment es publicarà en format full de càlcul, però que en un futur funcionarà com a aplicació informàtica, ens permetrà fer un dimensionat inicial del potencial de millores energètiques de l’edifici per poder assessorar i conduir als propietaris dels edificis cap a les millors solucions i facilitar així la presa de decisions. Tot això amb un objectiu comú, caminar cap a la transició energètica del nostre parc d’habitatges.


PROGRAMA:

Presentació de la iniciativa

Visió des del punt de vista de l'AHC, el COAC, i el Cateb

Criteris de desenvolupament de l’eina

Presentació de l’eina

Obtenció de l’eina – Formació – Suport

Torn de preguntes

Cloenda a càrrec de l'AHC
Detall de l’activitat
Data
12 de gener de 2023
Lloc
Sala d'actes
Horari
A les 16h
Modalitat
Híbrida
Telèfon
93 240 20 60
Email
activitats@cateb.cat

PUBLICITAT