Cercar Error
Vull col·legiar-me
Sessions Tècniques Pràctica professional

Presentació llibre. Catalunya: 50 castells medievals

Cateb - Barcelona
El presentarem amb els seus autors, Carles Cartañá i Jordi Longás, que ens faran un recorregut pel territori dels castells de Catalunya i ens parlaran d'aquest ric patrimoni.

Ara fa mil anys, Catalunya era terra de frontera entre al-Àndalús i el país dels francs. En aquella època, els castells van fer la seva aparició com a expressió del poder terrenal, com els monestirs ho eren de l’espiritual. Avui, les seves restes han esdevingut objecte d’estudi per als arqueòlegs i historiadors, font d’inspiració d’artistes i fites per a l’excursionista i el passejant. La seva ubicació elevada i dominant sobre el paisatge, així com el seu caràcter efímer els atorga una singular bellesa romàntica. Cadascun vol explicar-nos una història, sovint envoltada de misteris, llegendes i tradicions. Pujar-hi és una manera de contemplar el país des de dalt, en ocasions de més amunt que els ocells, per comprendre d’allà on venim i, en molts casos, us permetrà fer boniques excursions. El llibre 'Catalunya: 50 castells medievals' (Cossetània Edicions) ens convida a recórrer el nostre petit país amb una perspectiva diferent.

El presentarem amb els seus autors, Carles Cartañá i Jordi Longás.


I amb una breu xerrada titulada "Arsenda i els escacs d'Àger (una fantasia medieval).


Ponents:

Carles Cartañà Mantilla

Arquitecte tècnic per la Universitat Politècnica de Catalunya i editor per la Universitat Pompeu Fabra. Ha treballat com a director de comunicació del Cateb. Per a la Generalitat de Catalunya va dirigir camps de treball de recuperació del patrimoni arquitectònic i va obtenir una beca per fer pràctiques universitàries a la ciutat d’Alep (Síria), declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. En aquesta mateixa col·lecció, és coautor dels llibres Pirineus: 50 joies de l’art romànic i Catalunya: 50 pobles amb caràcter..

Amb la col·laboració de:

Detall de l’activitat
Data
19 d’abril de 2023
Lloc
Biblioteca (Bon pastor 5 · Barcelona)
Horari
A les 18:30h
Preu
gratuïta
Modalitat
Presencial
Telèfon
932402060
Email
activitats@cateb.cat

PUBLICITAT