Cercar Error
Vull col·legiar-me
Visites Culturals Culturals

Visita Sincrotró Alba

Intercol·legial Tècnica del Vallès
La Intercol·legial Tècnica del Vallès organitza el pròxim divendres, 16 de setembre, una visita guiada a les instal·lacions del Sincrotró Alba, a Cerdanyola del Vallès. El guiatge anirà a càrrec de Carles Colldelram, enginyer industrial i Transwersal Section Head del Sincrotró ALBA

El Sincrotró ALBA és una infrestructura científica de tercera generació situada a Cerdanyola del Vallès i és la més important de la zona del Mediterrani.

Es tracta d'un complex d'acceleradors d'electrons per produir llum de sincrotró, la qual permet visualitzar l'estructura atòmica i molecular dels materials i estudiar les seves propietats. 

Actualment, l'ALBA disposa de 8 línies de llum operatives, que comprenen tant els raigs X tous com els raigs X durs, i que es destinen principalment a les biociències, la matèria condensada i la ciència dels materials. Es troben una construcció de 3 línies de llum més. 

Programa de la visita:

  • Introducció al funcionament i/o finalitats del Sincrotró des de la primera planta on hi ha una vista general de tota la instal·lació.
  • Detalls del funcionament de l'accelerador sobre una maqueta.
  • Visita i explicació tècnica de les línies de llum.
  • Visita a les instal·lacions tècniques que donen servei a l'accelerador i línies de llum.


Detall de l’activitat
Data
16 de setembre de 2022
Lloc
Carrer de la Llum, 2-26, 08290 - Cerdanyola del Vallès
Horari
de les 12:30 h a les 14:30 h
Preu
Gratuït
Telèfon
93 780 11 10
Email
caateeb.voc@apabcn.cat

PUBLICITAT