Cercar Error
Vull col·legiar-me
Activitat Culturals

Visita: DFactory Barcelona, el hub de la indústria 4.0

Cateb - Barcelona
El Cateb et proposa una visita al DFactory Barcelona, el hub específic per la creació d'un sistema que impulsi la promoció i el desenvolupament de la indústria 4.0. Aquest centre és una eina per a la transformació del marc productiu nacional i recolza les empreses durant el seu procés de digitalització.

L'edifici disruptiu DFactory Barcelona, impulsat i gestionat pel Consorci de la Zona Franca (CZEB), ha estat reconegut pel "Premi a la Infrestructura 2022" en la VII edició de la Nit de les Infraestructures, que organitza el Consell Assessor d'Infraestructures de Catalunya.


Ha distingit als diferents agents implicats en l'execució de l'obra: el CZFB com a empresa promotora; Turull Sorensen Arquitectos, companyia projectista; la constructora VOPI 4; i PGI-Torrella, que ha dut a terme l'enginyeria i direcció d'obra. El disseny de l'edifici està inspirat en la tradició industrial de la Zona Franca de Barcelona, facilitant la relació entre persones i màquines, com a reflex de la nova era industrial.


DFactory Barcelona és un ecosistema empresarial d'innovació de 17.000 metres quadrats dividit en 4 plantes amb espais oberts i diàfans des d'on s'està gestant una nova manera de produir més eficient i sostenible, en l'era de la Indústria 4.0. Es tracta d'un edifici, construït seguint l'Agenda 2030 de Nacions Unides, que ha rebut la certificació Leed Gold, que acredita que s'ha construït amb estàndards d'alt rendiment energètic i sostenibilitat.


Quan es va projectar l'edifici, inspirat en la tradició industrial del lloc, es buscava facilitar la relació entre persones i màquines com el reflex de la nova indústria. En els diferents pisos s'instal·len les empreses, al voltant d'un gran espai central de producció i relació de persones, facilitant el desenvolupament del coneixement i les sinèrgies entre els seus habitants. Així mateix, es van utilitzar materials respectuosos amb el medi ambient, com a cobertes amb plaques fotovoltaiques, una estructura d'acer reutilitzable, o un vidre que crea protecció solar selectiva segons la inclianció del sol, per a reduir l'energia en el consum climàtic interior.


Detall de l’activitat
Data
18 d’octubre de 2023
Lloc
Carrer 25, 10-16 Sector BZ Zona Franca · 08040 Barcelona
Horari
A les 17:00h
Preu
Exclusiu per a col·legiats
Modalitat
Presencial
Telèfon
93 240 20 60
Email
activitats@cateb.cat

PUBLICITAT