Cercar Error
Vull col·legiar-me
Pràctica professional Next Generation EU Subvencions Subvencions per tot Catalunya

Ajuts a les energies renovables tèrmiques 2022-2023 #Next Generation

Subvencions per instal·lacions d’energies renovables tèrmiques en els sectors industrial, agropecuari, serveis i/o altres sectors de l’economia, incloent el sector residencial

​​Publicada al DOGC de l’1 d’agost de 2022 la resolució ACC/2416/2022, de 25 de juliol, per la qual es fa pública la convocatòria de l’any 2022 per a la concessió de subvencions dels programes d’incentius per a la implantació d’instal·lacions d’energies renovables tèrmiques en diferents sectors de l’economia en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat per la Unió Europea a través dels fons NextGeneration UE (ref. BDNS 640928)​.

L’ objecte és el de convocar subvencions del programa d’incentius per a les actuacions d’instal·lacions d’energies renovables tèrmiques a Catalunya, vigents fins al 31 de desembre de 2023 .

Aquestes subvencions es regeixen per les bases reguladores que conté el Reial decret 1124, de 21 de desembre de 2021, i les especificitats que estableix la Resolució ACC/2416/2022.

Pressupost disponible: ​26.494.132 €
Àmbit d’aplicació: Tot Catalunya.
Destinataris: Persones físiques i jurídiques ; Entitats del sector públic institucional de qualsevol Administracions Públiques ; Agrupacions, associacions, consorcis ; entitats locals territorials. Consultar article 2​​.
Terminis: Del 2 d’agost de 2022 fins al 31 de desembre de 2023 o quan s’esgoti el pressupost disponible.

Actuacions subvencionables 

Seran actuacions subvencionables:  

  • ​Programa d’incentius 1: Realització d’instal·lacions d’energies renovables tèrmiques en els sectors industrial, agropecuari, serveis i/o altres sectors de l’economia, incloent el sector residencial. 
  • Programa d’incentius 2: Realització d’instal·lacions d’energies renovables tèrmiques en edificis no residencials, establiments i infraestructures del sector públic.​

Requisits 

Els requisits a complir estan a l’annex I del Real Decreto 1124/2001. A l’annex es troben el que han de complir les :

  • ​Aplicacions tèrmiques per a producció de fred i/o calor en edificis: aigua calenta sanitària, calefacció, refrigeració, climatització de piscines, bé directament o bé a través de microxarxes de districte de calor i/o fred.
  • Aplicacions de baixa, mitjana i alta temperatura en processos productius o altres aplicacions tèrmiques: ebullició, esterilització, neteja, assecat, rentada, emblanquiment, vaporitzat, decapatge, cocció, lixiviació, banys tèrmics per a tractament de superfícies, proveïment de serveis de bugaderia, rentat de vehicles, pasteurització i conservació de productes peribles, climatització de naus d’ús industrial, bestiar i hivernacles, etc
  • Fonts d’energia com l’energia solar tèrmica, la biomassa, la geotèrmia, la aerotermia i la hidrotermia


​L’ICAEN és l’organisme competent per a la gestió d’aquestes subvencions. A la seva web, podeu  accedir a la documentació, sol·licitud i tramitació de les ajudes, preguntes freqüents​, etc​.

PUBLICITAT