Cercar Error
Vull col·legiar-me
Sessions Tècniques Pràctica professional

Barraques 2100, passat, present i futur d’una arquitectura popular

Cateb - Barcelona
Aquest llibre explora a fons les barraques del delta de l’Ebre, revelant el seu llegat històric i la seua influència en el present i futur del patrimoni del nostre pais.

El llibre Barraques 2100. Passat, present i futur d’una arquitectura popular, coordinat per Tere Arnal Vidal i Josep Juan Segarra, és una obra coral que explora a fons les barraques del delta de l’Ebre, revelant el seu llegat històric i la seua influència en el present i futur.

El projecte Barraques 2100, impulsat per l’Associació Sediments i el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de les Terres de l’Ebre (CATTE), va arrancar amb un inventari de les barraques existents (la majoria datades als anys 90 del s. XX), un estudi tèrmic i entrevistes en profunditat, entre altres al mestre constructor barraquer David Monllau. Va continuar amb un estudi i proposta d’intervenció arqueològica per rescatar les restes de construccions antigues, va projectar una barraca innovadora i sostenible i ara ha presentat un documental i la publicació d’aquest llibre amb 10 capítols.

La presentació del llibre va acompanyat del documental de 30´

Presentat per:

Tere Arnal Vidal

Arquitecta técnica, “ rural i polièdrica “, especialista en execució d’obres de restauració patrimonial. Màster en Estructures per la UPC

Josep Juan Segarra

Antropòleg i periodista, mestre en antropologia, doctor en ciències socials, activista cultural i ambiental, als ratets lliures fa rutes de kaiak durant les quals recita poesia. .

Detall de l’activitat
Data
27 de febrer de 2024
Lloc
Biblioteca del Cateb
Horari
dimarts, a les 18h
Telèfon
93 240 20 60
Email
activitats@cateb.cat

PUBLICITAT