Cercar Error
Tallers per primària i secundària
Apropem l’arquitectura tècnica als joves

Programa educatiu

Apropem l’arquitectura tècnica als joves a través de tallers on es treballen temàtiques afins a la professió i que permeten entendre diferents contextos relacionats amb la construcció i l’edificació.

Des de fa més de 10 anys que estem apropant la professió a l’alumnat, més de 250 centres educatius i entorn de 6.000 joves han participant en els nostres tallers.

El programa educatiu és una iniciativa del Cateb per apropar l’arquitectura tècnica a les escoles, instituts, centres educatius. L’arquitectura tècnica ens permet entendre molts aspectes del projecte curricular que es treballen des d’una vessant lúdica i experiencial, una proposta d’activitats pedagògiques entorn l’habitatge i l’edificació.

Tallers disponibles

Amb la casa sí que s’hi juga

Es treballen els temes de l’eficiència energètica en els edificis de forma didàctica i participativa, mitjançant senzills experiments i exemples pràctics.

Cuida la casa com cuides el teu cos!

Mitjançant la construcció i millora de la “casa-cos” adquirim coneixements bàsics sobre les parts i materials d’una casa i aprenem la importància de cuidar-la per poder gaudir-la d’una manera segura i eficient.

De casa en casa!

Taller senzill i creatiu on, tot jugant, els nens podran construir una caseta de joguina sostenible. Amb materials naturals, sense coles i amb les seves mans, aprendran a donar-li forma

Casa Stamp

L’objectiu d’aquest taller és activar la capacitat d’observació d’un dels espais més coneguts per ells com és casa seva, introduint-los en els conceptes d’habitabilitat, sostenibilitat i accessibilitat.

Eficiència energètica. Rehabilitació dels habitatges

L’objectiu d’aquest taller és fer conèixer la importància de l’estalvi d’energètic i descobrir les possibilitats d’eficiència energètica que ens ofereix un habitatge

Quant pesa un edifici?

L’objectiu d’aquesta activitat es que a partir de càlculs senzills tractarem de fer entendre l’impacte ambiental del sector de l’edificació a partir de la identificació dels diferents materials que no es veuen.

Les encavallades ho aguanten tot? Estructures dels edificis

L’objectiu d’aquest taller és introduir als alumnes de 4t de la ESO en els conceptes i funcionament de les estructures d’un edifici, explorant-los a través d’exercicis pràctics i exemples.