Cercar Error

Taller educatiu
De casa en casa

Taller per a escoles de primària

De casa en casa

“De casa en casa” es planteja com un taller totalment pràctic on els nens aprenen conceptes relacionats amb el món de la construcció sostenible a través del joc. Aprendre jugant i desenvolupant la imaginació! El “joc” a realitzar estimula la seva capacitat científica així com la creativitat. Els nens poden experimentar tan a través del joc lliure com del joc simbòlic.

L’objectiu és posar a l’abast dels nens uns materials adequats per a que es doni el joc espontani i natural, tot jugant aprendran conceptes bàsics relacionats amb l’arquitectura tècnica. Cada nen –segons la seva edat- assolirà uns coneixements o altres.

Informació pràctica

  • Durada del taller: segons els participants i necessitats, entorn 1-1:30h
  • Adreçat a: nens i nenes de 6 a 10 anys i pares
  • Escoles: Nivells de 1r a 4t

Continguts que s’hi treballen

El joc a realitzar serà la construcció d’una caseta de joguina amb materials i processos sostenibles. Per aconseguir aquest objectiu, el joc es dividirà en dues fases:

  • FASE 1: Amb quin d’aquests materials construiries una caseta de joguina? es pretén que el nen/nena manipuli els materials bàsics de la construcció: un cub de porexpan, un cub de formigó/morter i un cub de suro negre, que comprovi el seu pes, textura, resistència, treballabilitat, aspecte, olor… que mitjançant la experimentació intenti trobar el material més adient per a l’ús que s’ha proposat: una caseta de joguina. La imaginació i creativitat de cada infant donaran riquesa a aquesta fase. Mitjançant l’exemple del suro negre –d’alta capacitats aïllants- s’explicarà la importància de l’elecció de materials sostenibles en la construcció.
  • FASE 2: Us atreviu a construir-la? Abans de tot però…protegim-nos! En aquesta fase es pretén que el nen/nena jugui a construir la seva pròpia caseta de joguina sostenible. Es proposa doncs que el nen experimenti i conegui el procés constructiu. Igual que hi intervindria un arquitecte tècnic. Primer de tot, els nens/nenes es protegiran amb casc, guants o ulleres de seguretat adaptats a la seva edat i descobriran que la seguretat i salut en la construcció és també un dels rols habituals de l’arquitecte tècnic. L’objectiu principal però serà que els nens/nenes experimentin en el procés de construcció. Una vegada escollit el material, els nens experimentaran de forma autònoma i nosaltres farem de guia acompanyant, proposant-los noves maneres de jugar amb els materials/eines que els hi haurem posat a l’abast

Material necessari

Taulells per a 20 persones per a treballar i cadires si es vol per seure.

Nota: tot el material que s’utilitzarà és respectuós amb el medi ambient. El suro fumat negre és un material 100% natural, renovable i totalment reciclable. A més a més, per al taller no s’utilitzaran coles ni cap tipus de silicona. I les ceres que s’utilitzaran per pintar, seran ecològiques a base de cera pura d’abella. D’aquesta manera intentem transmetre els valors bàsics sobre sostenibilitat d’una forma distesa, amb el propi “fer” de l’adult que el nen/nena aprendrà per imitació