El conveni de col·laboració “Projecte Nexus”, signat entre l’EPSEB i el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (CATEB), té com a objectiu establir un vincle entre el món acadèmic, els professionals i les empreses en l’àmbit de l’edificació, i representa una magnífica oportunitat per al desenvolupament conjunt d’activitats, tant docents com de recerca.
El Projecte Nexus estableix un vincle entre els professionals, les universitats i les empreses, els vectors imprescindibles per avançar en el coneixement i l’excel·lència. El seu objectiu és divulgar el coneixement en el sector, a través de la publicació de treballs que facin referència a obres que denoten un fet diferencial que les fa interessants, ja sigui per les seves aportacions innovadores quant als materials i sistemes, pels seus procediments, metodologia o estratègia constructiva.
Resultats destacats
Descripció i implementació d’una nova tècnica d’estintolament de suports amb afectació mínima als suports i fonaments situats per sota de l’element estintolat: tècnica de la Doble Preflexió
Professor coordinador: Marc Sanabra Loewe
Equip format per:
- Judit Ramírez Casas (PDI i Responsable del Laboratori de Materials i Control de Qualitat de l’EPSEB)
- Marc Tous Coll (Tècnic del Laboratori de Materials i Control de Qualitat de l’EPSEB)
- Ivan Aguilar Monteza (estudiant del grau en Arquitectura Tècnica i Edificació)
Aquest vídeo et presenta el primer resultat del Programa Nexus, un programa de col·laboració entre la Universitat Politècnica de Catalunya i el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona per fomentar la recerca en el sector de l’edificació, amb la col·laboració d’empreses constructores, en aquest cas, Constructora del Cardoner.
Gràcies a Nexus, la UPC ha patentat una novetat que ha superat totes les proves i prototips de laboratori amb resultats favorables: l’estintolament amb doble preflexió que permet eliminar suports en l’estructura d’un edifici sense tocar els seus fonaments, ni alterar la distribució de càrregues.
Al vídeo veuràs com aquesta nova tècnica es pot aplicar, per exemple, en obres de rehabilitació d’estructures on interessi eliminar pilars o murs per a generar espais més amplis. Així, es pot aprofitar l’estructura existent i no cal fer reforços, ni als suports laterals, ni als fonaments, cosa que fa més senzilla, ràpida i econòmica l’obra; a més d’evitar molèsties als ocupants dels nivells inferiors.