Cercar Error
Vull col·legiar-me
Certificació
El servei per acreditar la qualitat en el sector de l’edificació

Certifiquem l’impacte ambiental dels productes de la construcció des del 2010

Certifiquem la professionalitat de persones en el sector de l’edificació i l’arquitectura des del 2014

Assessorem i acompanyem en la certificació d’organitzacions i despatxos.

En què consisteix aquest servei

La certificació consisteix en avaluar, verificar i donar per cert el compliment de diferents aspectes prèviament fixats en alguna norma. Els serveis de certificació que es presten són:

 • Persones: certificació de persones a través de l’Agència de Certificació Professional ACP, mitjançant la Norma 17024.
 • Productes: declaracions ambientals de productes de la construcció a través del Programa Operador DAPconstrucción, mitjançant la norma 14025 i 15804.
 • Organitzacions: assessorament en gestió mediambiental mitjançant la norma ISO-14001 i el segell EMAS

Programa DAPconstrucción

És un programa operador de Declaracions Ambientals de Productes (DAP) “en angles EPD”, que són documents que aporten informació ambiental quantitativa i verificada per un tercer sobre un producte o sistema constructiu, que s’utilitzen per a valorar l’impacte ambiental al llarg del cicle de vida del producte. Son conegudes com a “Ecoetiquetes tipus III“ i es basen en l’anàlisi del cicle de vida (ACV).

Les DAP són valorades com a requisits en el reglament europeu de productes de la construcció, el decret català d’ecoeficiència, la compra pública verda, les certificacions ambientals d’edificis (LEED, BREAMM, DGNV, VERDE, etc..), les licitacions d’obres, els ajuts i subvencions públiques, etc….

Més informació del programa

Agència de Certificació Professional (ACP)

És un organisme independent i amb competència tècnica acreditada per ENAC amb el número 19/C-PE025, per a certificar els coneixements, habilitats i aptituds dels professionals de l’edificació.  Ha estat impulsada pel Colegio de Aparejadores de Madrid i el Col·legi de l’Arquitectura Técnica de Barcelona, i compta amb el suport del Consejo General de la Arquitectura Técnica de España (CGATE).

Actualment es certifica els següents perfils professionals:

 • Director d’execució d’obra
 • Coordinador de seguretat i salut
 • Cap d’obra
 • Bim Manager
 • Auditor energètic
 • Consultor tècnic en edificació
Veure professionals certificats

Certificació d’empreses i/o organitzacions

De manera progressiva, els despatxos professionals, les empreses i les organitzacions, han de complir i demostrar davant tercers les exigències, cada vegada més exigents, de la gestió de la qualitat, el medi ambient o la seguretat laboral, imposades per l’Administració, els clients o la societat en general. Per això, resulta imprescindible l’ús d’eines que validin aquests aspectes mitjançant les certificacions.

Els tipus de certificació de sistemes de gestió més habituals són:

 • Qualitat, mitjançant la norma ISO 9001
 • Mediambiental, mitjançant la norma ISO14001 i/o el Segell EMAS. El Cateb ha estat el primer col·legi professional amb certificació ambiental ISO 14001 i segell EMAS (2003)
 • Seguretat laboral, mitjançant la norma OHSAS 18001
Et cal assessorament?