De la mà dels millors experts i professionals de reconeixement internacional
Sostenibilitat, industrialització, digitalització i rehabilitació, els eixos de treball
La Construcció 4.0 és el concepte que ens guia i genera nou coneixement
European Building Summit
Després de set edicions d’organitzar l’European Bim Summit centrat en la tecnologia BIM en l’edificació, el Cateb vol donar un pas endavant i transforma aquest congrés en l’European Building Summit -EBS Barcelona -una evolució que ens ajuda a integrar en el congrés la construcció industrialitzada, la sostenibilitat i la renovació.
La construcció industrialitzada i off-site (feta fora de l’obra) és l’alternativa per solucionar les problemàtiques del sector. És el sector que consumeix més energia i recursos i el que més contamina, responsable del 40% de les emissions de CO2 a Europa. A més de la manca de mà d’obra més qualificada, alta sinistralitat laboral, sobrecostos importants, malbaratament de materials, retards en els temps d’execució, un ús escàs de la tecnologia i un gran parc d’habitatges caduc. Alhora, que un nou sistema de construir, més eficaç i eficient, és imprescindible també per poder arribar a complir els exigents objectius europeus en matèria mediambiental. De fet, la Unió Europea ja s’ha marcat el 2050 com l’any en què el Vell Continent ha d’assolir les zero emissions de carboni i combustibles fòssils.
EBS Barcelona s’estructura sobre la base de quatre eixos clau, units i connectats entre ells: la sostenibilitat, la industrialització, la digitalització i la rehabilitació energètica dels edificis. I, alhora, és un punt de trobada dels principals experts del sector, per donar propostes i solucions. El programa del summit combina la part més professional i acadèmica, amb la presentació pràctica per part d’empreses que explicaran com posen en funcionament les mesures que han de portar el sector cap a una Construcció 4.0, que permeti ‘fabricar cases’ de manera més segura , amb un procés més transparent i reduint, de manera significativa, imprevistos, sobrecostos i temps de lliurament.
La cimera es dirigeix a tècnics i responsables de les administracions públiques, promotors, despatxos d’arquitectura, enginyeries, consultories de serveis, proveïdors de materials, fabricants, project & construction managers, directors d’execució d’obra i facility managers, constructors, mantenidors… en definitiva, aquells decision-makers que marquen i marcaran el rumb del sector de la construcció.
La primera edició d’aquest congrés internacional va tenir lloc a Barcelona el 24 i 25 de maig de 2023 i es va tancar mb el convenciment que cal adaptar-se ràpidament als canvis i solucionar els problemes inherents al sector, com ara la manca de mà d’obra, per poder complir els objectius europeus de sostenibilitat i fer-ne viable el futur.