Curs de tall de pernil
Ara que s'acosta Nadal, vine i el mestre tallador, Antonio Hernández, t'ensenyarà tots els trucs per treure'n el màxim profit d'aquest pernil que tens sencer: com començar un pernil, com tallar-lo, com conservar-lo i treure-li el màxim de rendiment a la peça. Al final, els més atrevits podran sortir a demostrar tot el que han après i tastarem el pernil acompanyat d'una copa de cava o vi blanc.
La primera part serà teòrica, on explicarà les zones de criança del porc, com es crien, com s'alimenten, les Monteras i el producte final.
La segona part serà pràctica, on ensenyarà com començar el pernil, com tallar-lo, com conservar-lo i treure-li el màxim de rendiment a la peça.
El curs tindrà una durada de 2 hores.
Programa:
Presentació
1. Teòrica
- Zones de "dehesas", hectàrees
- Standards de qualitat
- Animals per hectàrea, arbres, fruits, animals i colors
- La Montanera
- El producte final
2. Pràctica
- Com es comença la peça
- Com netejar-la
- Com tallar-la
- Com treure'n el màxim profit
- Com conservar-la
Tast del pernil, Pernil de gla 100% ibèric de los Pedroches, acompanyat d'una copa de cava Brut Nature Canals & Casanovas, o copa de vi blanc Vincles Blanc Sumarrica o vi negre Lo Cometa terra Alta Ecològic.
Ponent
Antonio Hernández, Mestre tallador i formador.