Cercar Error
Jornada tècnica Pràctica professional

Diàlegs Innovació. La importància de l’acústica arquitectònica per al confort

Cateb - Barcelona
En aquest diàleg innovació, parlarem amb especialistes perquè ens donin la seva visió d’una disciplina fonamental per a la salut i el confort dels usuaris dels edificis.

Els diàlegs innovació estan pensats per compartir entre els professionals de l’arquitectura tècnica, així com els agents i fabricants del sector un espai per parlar de les tendències i solucions innovadores que estan canviant els processos de construcció i de cicle de vida dels edificis. És una acció que reforça el compromís del Cateb per al procés transformador del sector de la construcció i el manteniment. L’objectiu d’aquest cicle és dialogar sobre algun tema de tendència que afecta a la transició que estan vivint els processos constructius amb relació a les solucions innovadores, la salut, la sostenibilitat, el manteniment... i que els professionals de l’arquitectura tècnica hauran d’enfrontar des del coneixement, creixement i l’experiència.

 

En aquesta edició parlarem sobre la importància de l'acústica arquitectònica per al confort dels usuaris:

L’acústica arquitectònica és una disciplina que s’encarrega de l’estudi i control del so en espais construïts. Amb aquesta especialitat de l’arquitectura tècnica es pretenen objectius com ara garantir l’acústica d’un espai, la transmissió del so (veu, senyals), etc.

Existeixen softwares de simulació acústica que permeten predir el comportament del so en un espai abans de ser construït o en espais ja existents, i això facilita l'optimització del disseny acústic. Tot i comptar amb aquesta tecnologia, és fonamental combinar l’enginyeria amb els coneixements tècnics i l’experiència dels especialistes en aquest camp, per obtenir el resultat desitjat en cada cas.


Moderador:

Maties Salom. Periodista del departament d’informatius de Catalunya Ràdio i també del canal d’IB3. 

Participants: 

 Pere Vicenç Rodríguez. Enginyer d’Imatge i So. Dedicat a la vibroacústica des de 1992. Va començar a l’empresa NOISETEC, centrada en el món de l’acústica arquitectònica i la indústria, i posteriorment va continuar a ICR, “Ingeniería para el Control del Ruido, SL”, des de la seva creació al 1995. Aquí s’ha anat especialitzant en l’enginyeria vibro-acústica per als diferents sectors d’aplicació, realitzant projectes d’enginyeria amb un alt grau de Recerca i Desenvolupament. Especialista en la realització d’assaigs i en la generació de software (dBKAisla, TPA OROS...) en sectors com el ferrocarril, medi ambient, indústria, formació, etc. Al llarg de la seva carrera ha fet diverses publicacions a revistes internacionals, així com ponències en congressos nacionals i internacionals (Internoise, ICSV, Tecniacústica...).

Joel Vives. Arquitecte tècnic i Enginyer de l’edificació, Master en Project Manager. Durant molt anys ha exercit la professió d’arquitecte tècnic com a lliberal. El 2018 entra a formar part de l’equip de HAUS Healthy Buildings com a director tècnic. HAUS fa la gestió integral de projectes i obres prioritzant la salut i benestar de les persones, la sostenibilitat del medi ambient i la qualitat. Desenvolupant estrategies per implementar criteris de sostenibil·litat i salut al llarg de tot el procés constructiu.

Xavier Torras Carreño. Llicenciat en Ciències Químiques. Tècnic del Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica de la Generalitat de Catalunya.

Especialista en contaminació acústica, en l’àmbit de nivells sonors i de qualitat acústica en l’edificació des de fa 18 anys, 7 anys dels quals com a director tècnic de la Entitat de Prevenció de la Contaminació Acústica SGS Tecnos. D’aquí va donar el salt a l’administració, amb l’ambició de seguir donant suport tècnic a les diferents problemàtiques de soroll.

Una acció conjunta amb

I la col·laboració de

Detall de l’activitat
Data
14 de novembre de 2024
Lloc
Biblioteca
Horari
Dijous, de 16 a 17:30h
Telèfon
93 240 20 60
Email
activitats@cateb.cat

PUBLICITAT