Cercar Error
Taller Pràctica professional

Rehabilitació i control d’execució. Acústica en edificis de fusta

Cateb - Barcelona
Volem copsar quines són les diferents solucions constructives executades en l’actualitat i conèixer quins són els valors que es poden arribar a assolir amb aquests sistemes constructius i les seves limitacions. Presentem casos d’èxit d’edificacions projectades, executades i certificades, i posteriorment sotmeses a una enquesta de satisfacció dels usuaris finals.

Documentació de l'activitat

Video de l'activitat

La rehabilitació, ampliació i construcció industrialitzada en fusta està cada vegada més arrelada en el nostre territori. Aquesta és una realitat amb una forta experiència a Europa, on les exigències normatives són molt més elevades que en el nostre territori. Els sistemes constructius industrialitzats en fusta simplifiquen, abarateixen i redueixen l’impacte ambiental dels edificis, ja que està comprovat que generen una menor petjada de CO2. A més, el fet d’alleugerir les estructures d’aquestes construccions comporta intrínsecament una transmissió de baixa freqüència i un comportament dinàmic específic d’aquestes estructures. Actualment, ja s’han finalitzat un nombre significatiu d’edificis per analitzar el compliment de la normativa i el confort acústic percebut pels usuaris d’aquestes noves edificacions. En aquest context, la llana de roca es presenta com un complement molt efectiu per millorar les prestacions acústiques d’aquests edificis. La seva capacitat d'aïllament acústic la converteix en un material ideal per reduir la transmissió de soroll i millorar el confort dels ocupants. L’administració incorpora criteris ambientals en la licitació d’habitatge protegit que, en molts casos, únicament són assolibles mitjançant sistemes industrialitzats.

El principal problema de la construcció en fusta és la seva manca d’inèrcia, així com la freqüència natural i el comportament dinàmic d’aquest tipus de forjats. La normativa actual mesura nivells des dels 125 Hz, mentre que la problemàtica es troba a baixa freqüència. En aquest sentit, la llana de roca també pot ajudar a mitigar aquests efectes gràcies a les seves propietats d'atenuació acústica.

Considerem molt necessari establir criteris específics per a aquesta tipologia de construcció des de la fase inicial de disseny. A més, farem una anàlisi de les tendències constructives en fusta a Europa i el nostre territori.


Reserva la teva plaça, són limitades.

Existeix la possiblitat d'assistir on-line només per als tècnics registrats a l'OTR. Accedir aquí i a continuació formalitzar la inscripció.

Una acció conjunta amb

Detall de l’activitat
Data
29 d’octubre de 2024
Lloc
Cateb (Bon Pastor 5 · Barcelona) · Aula A1, primera planta
Horari
de 16:00 a 18:00h
Preu
gratuït
Modalitat
Presencial
Telèfon
93 240 20 60
Email
activitats@cateb.cat

PUBLICITAT