Cercar Error
Fires Congressos Pràctica professional

Firhàbitat 2024 i Premis Nacionals de la Bioconstrucció

Delegació del Bages - Berguedà - Anoia – Manresa
La Delegació participa a Firhàbitat, la fira de la bioconstrucció i l'eficiència energètica d'Avià, per a la construcció d'habitatges sostenibles, on neixen, per primera vegada, els Premis Nacionals de la Bioconstrucció.

Novament, la Delegació Bages-Berguedà-Anoia participarà a Firhabitat els dies 10, 11 i 12 de maig del 2024, que aquest any celebra la 4a edició amb el tema Salut i Hàbitat com a eix central. Aquest certamen serveix de plataforma per donar a conèixer la metodologia de la bioconstrucció, basada a construir habitatges sostenibles, amb materials naturals i amb aprofitament de les energies renovables, amb l'objectiu principal de buscar la màxima eficiència. Firhàbitat pretén difondre al públic general les possibilitats que ofereix la bioconstrucció, ser un punt de trobada i referència per a professionals del sector, ajudar empreses i productors locals a difondre els seus productes i els seus serveis i convertir la comarca del Berguedà en un referent estatal en el món de la biologia de l'hàbitat.


Enguany, l’eix temàtic serà la salut dels habitatges i dels llocs de treball. Per aquest motiu, el programa de xerrades seguirà la línia de la salut com el factor diferencial de la bioconstrucció en contraposició a la construcció convencional. Es portaran a debat aspectes clau com la qualitat de l’aire, de l’aigua, la contaminació electromagnètica, els tòxics ambientals i tot allò que pot afectar la salut de les persones.


Aquest any també neixen els Premis Nacionals de la Bioconstrucció. Aquests premis, concebuts al cor del Berguedà, una regió destacada per ser un pol de producció de materials bio per a la construcció, no només celebren el producte final, sinó que també valoren la ruta que ha portat fins a ell.

Un dels factors clau en la construcció sostenible és l’origen dels materials. L’ús de materials eco-amigables, així com la reducció de la dependència de recursos no renovables, és una de les àrees clau d’enfocament.

La promoció de la sostenibilitat no és menys important; aquest aspecte es centra en el compromís dels promotors amb la bioconstrucció. Això inclou la integració de pràctiques i tecnologies ecològiques i la recerca de certificacions ecològiques com a peça fonamental del procés de construcció.  

L’aposta per la innovació en el disseny arquitectònic és un altre aspecte central que es recompensa. S’encoratja la introducció d’idees i solucions novadores que prioritzen la sostenibilitat, incloent-hi la millora de l’eficiència energètica i l’ús optimitzat de l’espai.

Finalment, es valora l’impacte positiu en el medi ambient i en els ocupants de les obres. Aquest aspecte es tradueix en obres que no només compleixen els estàndards de qualitat, sinó que també afavoreixen el benestar dels seus habitants i disminueixen l’empremta ecològica en l’entorn.


Amb aquests premis, es posa de manifest el compromís del Berguedà i de tots els participants amb la construcció sostenible i el seu impacte positiu en el món que compartim.


Us hi esperem!


www.firhabitat.com

Detall de l’activitat
Data
10 de maig de 2024
Lloc
Avià (Berguedà)
Horari
de 9 a 14 h i de 16 a 20h
Modalitat
Presencial

PUBLICITAT