Cercar Error
Vull col·legiar-me
Sessions Tècniques Pràctica professional

Presentació llibre: “Guia d’instal·lació de finestres”

Cateb - Barcelona
Aquest llibre, reeditat i actualitzat per l'associació ASEFAVE, és un manual de capçalera per a l'arquitecte tècnic.

Els buits en els tancaments d'un edifici són tèrmicament, el punt més feble. La seva discontinuïtat i les diferents trobades que es donen entre els elements que el conformen s'han d'estudiar tècnicament en profunditat. Cal resoldre principalment les exigències que es deriven del Codi Tècnic de l'Edificació (CTE) i les normes UNE d'aplicació, principalment quant a resistència, il·luminació, hermeticitat, ventilació, estanquitat, aïllament acústic i tèrmic, sense obviar la resta d'exigències bàsiques contingudes als respectius Documents Bàsics del CTE. Per altra banda, en alguns casos cal solucionar les deficiències detectades en l'obra ja construïda.


Per tant, és sempre necessari estudiar amb antelació en conjunt les fusteries, vidres, persianes, llindes, suports, guies, etc., en les solucions per a les diferents façanes (amb les diferents orientacions si s'escau) d'un edifici, seguint les directrius del disseny conceptual del projecte arquitectònic, i plantejar solucions alternatives si es detecten errors o millores possibles.


És per això que la instal·lació de finestres és una de les operacions claus en l'execució de la façana, ja sigui un edifici d'obra nova com en una rehabilitació. Amb una correcta execució s'aconsegueix mantenir les prestacions amb què la finestra ha estat fabricada, així com fer-les perdurar durant tota la vida útil de la finestra.


Aquesta reedició del manual toca tots aquests aspectes, donant les pautes i els consells per fer-ho correctament. És per això que és un manual de capçalera del professional de l'arquitectura tècnica.

Presentació a càrrec de:

Pablo Martín

Enginyer Industrial per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona. Des de fa 15 anys, director d’ASEFAVE (Associació Espanyola de Fabricants de Façanes Lleugeres i Finestres), participa en comitès de normalització i certificació, elaboració de manuals tècnics i impartició de xerrades tècniques.

Josep Sole Bonet

Arquitecte tècnic. Especialitzat en temes d’aïllament tèrmic i acústic a l’edificació. Ha participat en nombrosos comités tècnics del sector i en comités de normalització. I és autor de diversos llibres sobre aïllaments.

Detall de l’activitat
Data
5 d’octubre de 2023
Lloc
Biblioteca (Bon pastor 5 · Barcelona)
Horari
A les 18:00h
Preu
gratuïta
Modalitat
Presencial
Telèfon
932402060
Email
activitats@cateb.cat

PUBLICITAT