Cercar Error
Sessions Tècniques Pràctica professional

Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona

Intercol·legial Tècnica del Vallès
La Intercol·legial Tècnica del Vallès organitza una visita tècnica guiada al Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. El guiatge anirà a càrrec de l'arquitecta Mónica Asenjo, cap d'Arquitectura i Patrimoni de la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

El recinte Modernista de Sant Pau, projectat per l'arquitecte Domènech i Muntaner, és un dels majors exponents del modernisme català i ofereix una perspectiva completa des del punt de vista arquitectònic, tecnològic i històrico-artístic dels edificis que conformen el complex declarat Patrimoni mundial de la UNESCO des de 1997.

El recorregut comença pel soterrani, accedint a la sala de màquines de la Geotèrmia i visitant els túnels per on transcorren les noves instal·lacions. També visitarem els jardins i d'altres pavellons com el de Sant Rafael, la cúpula de la Mercè o la sala Pau Gil. El recorregut acaba amb la visita del Pavelló de l'Administració fent una explicació de les diferents actuacions en façanes, cobertes i interiors i el seu valor patrimonial on es combinen totes les arts aplicades: escultura, mosaic, vitrall i forja ja que Domènech i Muntaner va comptar, per això, amb la col·laboració dels millors especialistes en les diferents arts, arquitectes, escultors i artesans.

La visita permetrà comprendre la convivència entre el sistema estructural, els sistemes constructius, els elements decoratius com pinacles, cúpules i torretes dels edificis originals comprovant la seva problemàtica i la forma en què s'han resolt les diferents intervencions, en integrar els nous usos, les instal·lacions i les noves tecnologies.

Detall de l’activitat
Data
23 de novembre de 2023
Lloc
Carrer Sant Antoni Maria Claret, 167 - Barcelona
Horari
d'11 a 13 h
Preu
15€
Modalitat
Presencial

PUBLICITAT