Cercar Error
Vull col·legiar-me
Sessions Tècniques Pràctica professional

Presentació llibre: Reptes del segle XXI de l’arquitectura tècnica

Cateb - Barcelona
En aquest llibre es realitza una anàlisi holística de la recerca, amb relació a l'arquitectura tècnica, des de les perspectives que tenen més en els objectius de sostenibilitat. Destacant la recopilació dels últims estudis en l'àmbit de la direcció d'obra.

En aquest llibre es realitza una anàlisi holística de la recerca, en relació a l'arquitectura tècnica, des de diverses perspectives relacionades amb els objectius de la sostenibilitat.

Les necessitats de la societat del segle XXI provoquen un canvi constant en la indústria de la construcció a causa de la necessitat d'aconseguir edificacions sostenibles i ecològiques. Davant aquesta circumstància, nombrosos investigadors i investigadores dediquen els seus esforços a trobar solucions òptimes per a l'enginyeria d'edificació.

El llibre es divideix en 6 seccions:

• Materials de construcció, que aborda recerques relacionades amb els materials de construcció més innovadors i sostenibles

• Disseny i construcció, relacionada amb les metodologies i avenços existents en disseny i construcció en el sector de la construcció

• Rehabilitació i manteniment d'edificis, centrada en les de les tècniques d’intervenció , manteniment i conservació d'edificis

• Eficiència energètica, que mostra les últimes tendències en recerca sobre l'eficiència energètica dels edificis i el seu comportament enfront el canvi climàtic;

• Sostenibilitat, que analitza l'establiment de mesures per a aconseguir un entorn construït més sostenible

• Direcció d'obra, que recopila els últims estudis en l'àmbit de la direcció d'obra.

Els 38 capítols del llibre constitueixen, en conjunt, un avenç en el tema de l'enginyeria de l'edificació ja que s’aborden aspectes de gran interès per a diversos sectors: professionals de la recerca, l’enginyeria, l’arquitectura, la legislació i la industria, entre d’altres investigadors, enginyers, arquitectes, legisladors i parts interessades.

Presentat per:

Joaquín Durán Álvarez

Arquitecte Tècnic i Documentalista. 35 anys d’experiencia en treballs professionals. Docent a la Universitat de Granada des de l’any 2002. Doctor en investigació de la producció científica. Observatori de la Producció Científica de l’Arquitectura Tècnica, repositori de la producció científica i tècnica Arquitectura Tècnica del CGATE. Col·labora en múltiples projectes d’anàlisi i visibilització de la recerca en el camp de la Construcció, Arquitectura i Enginyeria.

Montserrat Bosch Gonzàlez

Arquitecta tècnica. Doctora en Sostenibilitat. Màster en Sostenibilitat, Tecnologia i Humanisme per la UPC. Llicenciada en Humanitats per la UOC. Professora a l’EPSEB des de l’any 1992, adscrita al Departament de Tecnologia de l’Arquitectura. Experta en sostenibilitat i impacte ambiental de l’edificació. Col·labora en projectes de docència, extensió universitària i transferència de coneixement internacionals.

Raúl Heras Diez

Arquitecte tècnic. Màster en Intel·ligència Artificial. Gerent a Sinluz, Enginyeria i Arquitectura SLP. Més de 25 anys d’experiència, especialització en BIM, LEAN i programació en diversos llenguatges de programació, incloent Python enfocat a la innovació.

Detall de l’activitat
Data
18 d’abril de 2024
Lloc
Biblioteca del Cateb
Horari
dijous, a les 17h
Modalitat
Presencial
Telèfon
93 240 20 60
Email
activitats@cateb.cat

PUBLICITAT