Cercar Error
Vull col·legiar-me
Visites Culturals Lúdico-esportives

Visita a les coves de Montserrat: Coves del Salnitre

Delegació del Bages - Berguedà - Anoia – Manresa
La muntanya de Montserrat amaga en el seu interior més de 100 coves, i en aquesta ocasió, la delegació vol visitar les anomenades del Salnitre, amb més de 400 metres de passeig subterrani. Anima't a apuntar-te amb companys, amics o família!

Les Coves de Montserrat (també conegudes com Coves del Salnitre), les trobem emplaçades a Collbató, i són les únqiues que permeten un passeig subterrani de 400 metres de llargada amb acondicionament turístic. La mateixa Cova ha respost als noms de Coves de Montserrat, Coves del Salnitre i Coves de Collbató al llarg de la història, i actualment els tres noms conviuen, prenent el de Coves de Montserrat com a nom comercial.

Aquest cop és una visita guiada a les Coves del Salnitre. Quedarem a les 11 hores al peu dels graons que donen accés a les coves. Allà trobareu un pàrquing on podreu deixar el cotxe; si està ple, el podreu deixar en l'anterior, tot i que haureu de caminar 15 minuts fins al peu dels graons.

Un cop ens trobem tots, pujarem els 244 graons i a les 11:30 hores començarà la visita guiada. ​A l’interior farem un recorregut lineal total d’uns 800 metres i 500 esglaons. ​El desnivell acumulat entre l’anada i la tornada és de 64 m, que transcorren pels 500 esglaons que hi ha dins de la cova.

Durant tot l’any, la temperatura interior de la cova és de 14 graus i la humitat relativa del 99%. Per tant, el terra i les baranes poden estar mullades. Es recomana portar calçat esportiu i una peça de roba de màniga llarga fins i tot a l’estiu. Us recomanem que porteu un frontal, i en cas que no en tingueu, una llanterna. Si us ho descuideu, podeu fer ús del llum del mòbil. També us recomanem portar una mica d’aigua per hidratar-vos, ja que no hi ha cap punt d’aigua més enllà del poble

I recordeu: haurem de caminar força, pujar i baixar escales!

En acabar, a la zona de lleure recuperarem forçes amb una mica de moscatell i coca.


Per a més informació

https://covesdemontserrat.org/wp/

Detall de l’activitat
Data
11 de març de 2023
Lloc
Coves del Salnitre Carretera de les coves s/n Collbató
Horari
Ens trobarem a les 11:00h
Preu
3€
Modalitat
Presencial
Telèfon
938729799
Email
bba@cateb.cat

PUBLICITAT