Cercar Error
Vull col·legiar-me
Visites Tècniques Pràctica professional

Visita tècnica guiada a les Bodegues AT- Roca

Delegació de l'Alt Penedès-Garraf - Vilafranca del Penedès
Ens anem d'excursió al nou celler que AT Roca ha inaugurat a Sant Sebastià dels Gorgs. Et ve de gust venir?

El passat mes de març, AT Roca va inaugurar un celler a Sant Sebastià dels Gorgs, que és la culminació del projecte iniciat fa 10 anys per Agustí Torelló Sibill, juntament amb la seva germana Lali i el seu fill Agustí Torelló Roca.

Presidit per les Muntanyes de Montserrat, el celler es troba al mig d’una finca pròpia de 12 hectàrees. El 100% de la producció és de la pròpia finca i de quatre viticultors veïns, regits sota els principis de la viticultura ecològica i regenerativa de secà.

El celler, dissenyat per adaptar-se a les necessitats climàtiques i vitícoles del moment, és ecosostenible i eficient energèticament: soterrat a la cara sud i obert a la cara nord, té una mínima despesa de frigories. A més, l’aprofitament del 100% de les aigües pluvials i la instal·lació de plaques fotovoltaiques, que produeixen anualment 9,5 vegades més d’energia verda de la que consumeix, fan un balanç energètic netament positiu. Amb l'obsessió d’expressar el terroir, s’ha ideat el celler per vinificar parcel·la a parcel·la per separat.

Amb una capacitat per 300.000 litres, la instal·lació compta amb dipòsits de 5.000 i 10.000 litres. Hi ha una altra zona dedicada a la fermentació i criança dels vins amb foudres, barriques, àmfores de fang i ous de ciment. Una altra part és l’elaboració dels escumosos de criances més llargues.

Hi ha una altra part dedicada a l’enoturisme, per tal d’apropar als consumidors l’ànima d’AT Roca amb diferents tasts des de la vinya fins al celler.

El celler ha prioritzat la vinificació per la producció de vins afins al territori. Agustí Torelló Roca comenta que “la construcció del nou celler representa la possibilitat de poder elaborar vins que expressin de forma encara més precisa i clara la identitat del nostre entorn”.

Ens acompanyaran durant la visita l'Antonio Muñoz, arquitecte i l'Alejandro Carvallo, arquitecte tècnic.

Al final de la visita podrem gaudir d’una copa de cava.

Detall de l’activitat
Data
6 d’octubre de 2023
Lloc
Carrer Vinya, 15, 08770 Sant Sadurní d'Anoia
Horari
19 h.
Preu
Activitat gratuíta
Modalitat
Presencial

PUBLICITAT