Cercar Error
Oci i cultura Delegació del Maresme

Anatomia amagada: pareidolies i miniatures

La delegació ha acollit, durant els mesos de gener i febrer, una nova exposició de l'Associació Sant Lluc per l'Art, en aquesta ocasió, de la restauradora de pintures antigues, Valeria Luccioni.

Valeria Luccioni (Roma, 1978), és restauradora de pintures antigues per l’Escola San Giacomo de Roma i llicenciada en Pintura per la Universitat de Belles Arts de Roma. Ha freqüentat l’École des arts décoratifs de París i, a Barcelona, on actualment resideix, l’Escola Massana. Guardonada en diverses ocasions i habitual de la galeries i sales italianes, ha combinat, paral·lelament a la seva activitat com a pintora i gravadora, la publicació de diversos llibres i articles sobre art. 

“Utilitzant la paraula anatomia vull emfatitzar el significat del terme grec ἀνατέμνω del qual etimològicament deriva i que vol dir seccionar, gairebé com si la mirada volgués ser quirúrgica i veure més enllà de les aparences: la pareidolia és també un suggeriment d’una visió subjectiva i profunda, misteriosa i lliure, així com una superació de la dicotomia que oposa la figuració a l’abstracció”

PUBLICITAT