Cercar Error
Vull col·legiar-me
Institucional Delegació d'Osona-Moianès

La Fira de l’Energia i Construcció Sostenible ha aplegat les jornades tècniques coorganitzades des de Cateb-Osona i el Coac

El delegat d'Osona-Moianès, David Mercader i Manel Alcubierre del Coac, Comarques centrals, van donar la benvinguda a les jornades sobre la descarbonització i automatització dels edificis.

La tercera edició de la Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible, FECS, que es consolida com el punt de referència per conèixer les darreres novetats de les empreses i els projectes que hi ha en el sector de la bioconstrucció i les energies renovables, ha tingut lloc al recinte Firal El Sucre de Vic, del 15 al 17 de febrer d’aquest any. L’objectiu principal de la fira ha estat el de promocionar l’ús d’energies renovables, així com la utilització de tècniques de construcció i rehabilitació sostenibles. En aquesta línia, aquesta edició s’ha posat l’accent en les comunitats energètiques i a la rehabilitació sostenible, ja que la manera com construïm va lligada als requeriments energètics de les edificacions i, per tant, al disseny de les instal·lacions de producció d’energia sostenible per ser el màxim d’eficients i respectuosos amb el medi ambient. 

En aquest sentit, cal destacat les jornades tècniques organitzades per la delegació d’Osona-Moianès del Cateb i el Coac de les comarques centrals.

LA DESCARBONITZACIÓ I LA GESTIÓ ENERGÈTICA DELS EDIFICIS, amb benvinguda de Manel Alcubierre del Coac i David Mercader, delegat del Cateb. 

En el bloc sobre descarbonització es va parlar de:

  • Descarbonització: Mètodes per disminuir la dependència dels combustibles fòssils i les emissions de gasos amb efecte hivernacle
  • Eficiència energètica. Entendre com funcionen els fluxos energètics als edificis per poder-los rehabilitar adequadament, Anna Casas, arquitecta
  • Torn de preguntes

En el bloc sobre automatització i control dels edificis:

  • Domòtica com a element integrador a les instal·lacions d’un edifici, Joan Carlos Reviejo, arquitecte
  • Descarbonitzar des de la gestió de l’energia (Casos pràctics), Galdric Ruiz, Responsable de Transició Sostenible de Calaf Grup
  • e-Gestió d’edificis públics: Potencial per a la gestió de la demanda. Joan Canó, Agència Local de l’Energia d’Osona (ALEO)

L’objectiu principal de la fira ha estat el de promocionar l’ús d’energies renovables, així com la utilització de tècniques de construcció i rehabilitació sostenibles. En aquesta línia, aquesta edició s’ha posat l’accent en les comunitats energètiques i a la rehabilitació sostenible, ja que la manera com construïm va lligada als requeriments energètics de les edificacions i, per tant, al disseny de les instal·lacions de producció d’energia sostenible per ser el màxim d’eficients i respectuosos amb el medi ambient. 

PUBLICITAT