Cercar Error
Oci i cultura Delegació del Maresme

Companys i companyes del Maresme visiten l’obra modernista de Jeroni Martorell a Calella

El dissabte 10 de juny passat, la Delegació del Maresme va realitzar una ruta per Calella amb col·legiats i col·legiades i amics, molt interessats a conèixer de primera ma, l'obra de Jeroni Martorell i Terrats, deixeble avantatjat de Puig i Cadafalch.

Delegació del Maresme – Mataró

Els assistents van poder visitar la Biblioteca Costa i Fornaguera i el Mercat Municipal, així com el Parc Dalmau, o la fàbrica i casa residència de la família Marrè al carrer Raval, totes obres destacades de Jeroni Martorell, així com l’església parroquial de Santa Maria on es va comentar la restauració de postguerra d’aquest arquitecte modernista. Finalment, la visita va acabar en el Passeig de Mar i la seva balustrada, també obra de Jeroni Martorell.

Jeroni Martorell i Terrats, deixeble avantatjat de Puig i Cadafalch, va ser també un erudit en arqueologia i belles arts. Amb cognom calellencs, pertanyia a l’antiga casa Martorell i Alsina i passava llargues temporades a la ciutat de Calella. Com a urbanista defensava que les ciutats fossin éssers vius i orgànics i que calia respectar el caràcter del conjunt de barris i enllaçar-los harmònicament amb les noves vies, deduint les singularitats locals del traçat. Va ser durant molts anys, arquitecte municipal i membre de la Junta de reconstrucció parroquial. Fins a la seva mort va ser director del Servei de Catalogació i Conservació de Monuments de la Diputació de Barcelona, lloc que li va permetre fer una gran feina de defensa i protecció de l’arquitectura històrica i monumental. (glossa de Josep Maria Colomer)

PUBLICITAT