Cercar Error
Vull col·legiar-me
Institucional Oci i cultura Dia de la dona

El Cateb celebra el Dia Internacional de la Dona amb el lema: “I amb el s8mriure la revolta”

Dijous 7 de març, el Cateb va començar els seus actes per commemorar el Dia Internacional de la Dona 2024 amb l'encesa de llums de la façana i xerrades inspiradores, un taller de risoteràpia, una visita cultural i una exposició artística.

El Cateb commemora el Dia Internacional de la Dona, un any més, per retre homenatge a les arquitectes tècniques i a totes les dones, perquè dins del sector facin el present i el futur més igualitari. En aquesta nova edició el Cateb ha comptat amb Cristian Marc Huerta, vicepresident del Cateb i Bega Clavero, representant del Cateb a la Comissió de Dones i Igualtat de la Intercol·legial Tècnica, per inicira l’acte, en el qual van destacar que malgrat que els indicadors són positius, encara hi ha molt per fer per assolir la igualtat, a la professió i a la societat. Dies com aquests han de servir per avançar i aconseguir més.

Àurea Rodríguez, autora de llibre “Antes muerta que analógica”, que ens va parlar d’innovació i l’evolució de les Tic i l’encaix femení en aquest món, mentre que Sílvia Planella, representant d’Enginy-era, entitat social sense ànim de lucre, ens va parlar dels objectius de l`’entitat: la promoció de la igualtat i la coeducació, i el foment i divulgació de les disciplines STEAM: ciència, tecnologia, enginyeria, arquitectura & art i matemàtiques, que trenca amb els estereotips de gènere i altres discriminacions.

Seguidament vam participar en un taller distès de risoteràpia i vam inaugurar l’exposició (oberta fins al 31 de març): “Visions femenines”, una exposició que destaca i celebra la diversitat de talent que hi ha dins del nostre col·lectiu. Aquesta iniciativa sorgeix amb el propòsit de crear un espai inclusiu i vibrant on totes les dones han pogut expressar la seva creativitat a través de diverses modalitats artístiques. Entre les autores de les obres que es poden veure, hi trobem Meritxell Solà, Àngels Estella, Marta Plana Vilà, Clàudia Navarro Just, Glòria Tormo Bernad, Maria A. Roger Casamada, Montserrat Bosch i Núria Ferrer Ginés.

Com a activitat paralel·la, el Cateb ha organitzat també la visita cultural Dones en guerra: pioneres de la Segona República, que ha tingut lloc el mateix dia 8, per recordar les dones que van deixar una empremta inesborrable a la Barcelona convulsa dels anys 30. Amb aquesta ruta un nombrós grup de col·legiats i col·legiades han pogut veure la trajectòria de Teresa Pàmies, Mercè Rodoreda o Rosa Maria Raquimbau, entre altres dones pioneres en l’àmbit de la cultura i han descobert els indrets barcelonins que van freqüentar en temps de la Segona República i la Guerra civil.

PUBLICITAT