Cercar Error
Institucional Oci i cultura Premis FAD

El Cateb ret homenatge, en un acte molt emotiu, als arquitectes tècnics i tècniques guardonats als Premis FAD de tots els temps

El Cateb i ArquinFad, han celebrat un acte on els protagonistes han estat els aparelladors i arquitectes tècnics premiats als FAD, amb un reconeixement especial a Santiago Loperena, distingit amb 6 premis FAD.

Aquest passat dijous, 30 de maig, la sala d’actes del Col·legi s’ha omplert per a un acte molt especial, en el qual hi han participat els aparelladors i arquitectes tècnics autors de les obres guardonades amb premi FAD des dels seus inicis fins ara. En l’acte, hi van assistir un centenar de persones que no es volien perdre un moment tan emotiu, entre familiars, amics i companys dels mateixos homenatjats: els arquitectes tècnics que han format part de la junta de l’ArquinFAD, que han format també, part del Jurat dels Premis FAD i els arquitectes tècnics i tècniques que, al llarg de la seva trajectòria professional, han obtingut algun premi FAD. Han estat els directors facultatius de les obres que han estat premiades en les seves diferents categories; a tots i totes, moltes felicitats!

Els Premis FAD, que van començar l’any 1958, van ser inicialment uns premis molt lligats a la ciutat de Barcelona, més tard el seu àmbit d’actuació es va estendre per tot Catalunya, mentre que actualment ja arriben a tota la Península Ibèrica: Espanya i Portugal. Per aquesta raó, la major part dels arquitectes tècnics són col·legiats de Barcelona, als quals el Col·legi els ha volgut homenatjar, en un acte presidit per Celestí Ventura, president del Cateb i Marc Aureli Santos, president d’ArquinFad, conduït per Alejandro Soldevila, membre de Junta del Cateb.

L’acte ha comptat amb la presentació del del documental Premis FAD 2024, seguit d’un interessantísism debat sobre projecció i construcció, per part de Xavier Delgado, arquitecte tècnic, soci fundador de Malgosa & Delgado Arqtec, i guanyador de premi FAD 2022, i Emilio Rodríguez-Martos, arquitecte de GCA, en qualitat d’associat i director de projectes. Va ser guardonat amb el premi a la millor rehabilitació en els European Hotel Design Awards l’any 2012 amb la rehabilitació de l’hotel Mirror.

Però el moment més emotiu de l’homenatge ha estat el reconeixement a l’arquitecte tècnic Santiago Loperena i Jené, que ha intervingut al llarg de la seva vida professional, en nombroses obres que han estat reconegudes amb un premi FAD. Com a mínim fins a 6 vegades: la reforma de la sala d’actes i polivalent de l’ITeC (Interiorisme 2005); la restauració de la Casa Thomas ( Restauració 1979); el restaurant La Balsa (d’Arquitectura 1978-79); el xalet de Glòria Rognoni (Arquitectura 1977-78); Manufactures Llambés (Interiorisme 1971-72); i Viatges Aerojet Express (Interiorisme 1970-71).

Gràcies a la glossa del seu amic i company, Josep Maria Valeri, hem entès la dimensió de la seva figura, tant en la seva dimensió humana, com en el món de la construcció i l’arquitectura tècnica.

PUBLICITAT