Cercar Error
Oci i cultura Delegació del Maresme

El Maresme visita la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner a Canet de Mar

La delegació del Maresme visita el ric patrimoni modernista de Canet de Mar.

La visita forma part del circuit de patrimoni modernista de Canet de Mar, de manera que la Delegació del Maresme ha pogut visitar, el passat 2 de desembre, l’exposició temporal que presenta la contribució del tàndem d’arquitectes Domènech pare i fill, en la modernització de la vila, així com la resta del museu i l’exterior, tot fent un passeig per descobrir edificis i cases modernistes.

La Casa Museu Lluís Domènech i Montaner és un espai format per dues edificacions de gran interès patrimonial: la Masia Rocosa, una masia del segle XVII, i la Casa Domènech (1919), d’estil modernista. Els dos edificis mostren la trajectòria polifacètica de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner (1849-1923), pare de l’arquitectura modernista catalana.

La Casa Domènech (1918-19) és la darrera obra de l’arquitecte. Lluís Domènech projectà la planta baixa de la mansió familiar com la zona diürna, amb el menjador, la sala d’estar, la cuina, el bany i l’habitació del servei. A les plantes superiors Domènech hi col·locà les cambres de dormir al voltant de l’escala, que forma un pati interior. La darrera planta era la destinada als néts.

PUBLICITAT