Cercar Error
Vull col·legiar-me
Institucional Delegació del Vallès Occidental

El Yellow Nest de Terrassa, referent dels edificis autosostenibles, visitat per companys del Vallès Occidental

Visita tècnica a l'edifici d'oficines Yellow Nest de Terrassa, referent de com han de ser els edificis autosostenibles, aprofitant energia pròpia i amb zero emissions de CO2.

Un nombrós grup de tècnics de la comarca, van poder assistir a la visita tècnica promoguda per la Delegació del Vallès Occidental el 2 de febrer passat a l’edifici The Yellow Nest. Toni Mas, arquitecte i director de l’obra i Toni Garcia, director d’execució d’obra van explicar les estratègies que s’utilitzen en l’edifici d’oficines, referent de com han de ser els edificis autosostenibles, aprofitant energia pròpia i amb zero emissions de CO2.

Amb certificació NZEB LEED GOLD és un edifici que utilitza estratègies sostenibles en tots els processos:

  • Materials i recursos de construcció ecoeficients
  • Eficiència energètica
  • Aprofitament de l’aigua
  • Qualitat de l’ambient interior
  • Innovació i dissenys d’eficiència energètica

Sistemes passius: les solucions arquitectòniques de l’edifici, des de les façanes o les finestres, fins a les plaques solars o el pou canadenc, permeten contenir al màxim l’energia, reduir la demanda energètica i reaprofitar l’aigua.

Sistemes actius: les instal·lacions elèctriques i mecàniques n’optimitzen els usos i el confort, mitjançant la tecnologia Wibeee controlant també l’automatització domòtica de l’edifici per obtenir la màxima eficiència energètica.

Aprofitament energètic zero emissions: amb la tecnologia i sistemes fotovoltaics SUNVEC es genera energia elèctrica provinent del sol. També s’aprofita l’energia provinent del subsòl mitjançant sistemes geotèrmics i un pou canadenc.

Control i monitorització de l’energia: la plataforma Wibeee Nest i la intel·ligència artificial permeten un control del consum i la generació d’energia de tots els sistemes i elements de l’edifici, per optimitzar-ne l’eficiència energètica i tenir-ne un control absolut.

PUBLICITAT