Cercar Error
Vull col·legiar-me
Pràctica professional Construcción sostenibilitat

Junta general de l’Ecoplatform 2023

S’albiren nous canvis reglamentaris que impulsaran la informació ambiental dels productes de la construcció

El passat dijous 11 de maig de 2023 es va celebrar la Junta General  d’Ecoplatform a Brussel·les.  A la Junta General hi van participar els programes operadors de declaracions ambientals de productes de tipus III, de diferents països així com associacions, consultors en anàlisis de cicle de vida, empreses del sector de la construcció, etc. El Cateb com administrador del programa DAPcons, i membres fundador de l’ecoplatform, també hi va participar, estan representat per l’arquitecta tècnica col·legiada Anna Martin, consultora en energia i sostenibilitat del Cateb.  També hi va participar l’arquitecte tècnic col·legiat Jose Lucas Moreno, en representació de l’ITeC.

Durant la junta general es van organitzar diversos esdeveniments com jornades i sessions de grups de treball per decidir aspectes de futur i millora. També es va comptar amb la participació del Sr. Oscar Nieto, responsable de polítiques per a la Comissió Europea i encarregat de la implementació del reglament de productes de la construcció, la seva normalització i la sostenibilitat.

En la junta general es va destacar que les DAP (Declaracions Ambientals de Producte) ja no són més unes caselles a marcar, si no una eina sòlida per a la presa de decisions i l’elecció de productes en la construcció. La informació ambiental de producte es converteix en un element clau i de futur i els arquitectes tècnics hi han de tenir un paper clau com a experts en la construcció i en l’anàlisi del cicle de vida.

Per a més informació sobre el programa DAPcons aquí l’enllaç.

Si voleu estar informats sobre les darreres notícies i esdeveniments d’Ecoplatform, podeu accedir en aquest enllaç.

PUBLICITAT