Cercar Error
La nova marca del Col·legi
Coneix el Cateb, la nostra nova marca

Un canvi de símbol és símbol d’un canvi

​​La nostra professió ve d’antic: des dels antics mestres d’obra fins a l’actualitat, la construcció ha estat i és la nostra vocació. La nostra és una professió dura, complexa, difícil… però també col·laborativa, útil, eficaç. Per als que ens hi dediquem, és una professió apassionant.

I, tanmateix, molta gent no ens coneix, no sap què fem exactament els arquitectes tècnics. No saben que aquest cognom que portem, la tècnica, és el que ens fa especials. La tècnica que converteix els projectes en realitats, que materialitza les idees i les aterra al plànol físic, la tècnica que fa que les coses passin.

Aquest és el missatge principal de la nostra nova marca, amb un nom que manté la fonètica de sempre, però en simplifica la grafia i la humanitza. Amb un descriptor curt i compacte que resumeix l’essencial, el nom vigent de la nostra professió. Amb un símbol que reivindica la T de la tècnica com a ingredient imprescindible per donar vida a la A de l’arquitectura. Amb una frase evocativa que acompanya la marca i que ajuda a entendre el valor que aportem a la societat. I amb un nou llenguatge gràfic, que utilitza línies i formes geomètriques presents a la natura, per transmetre el rigor, la precisió i l’expertesa pròpies de la nostra professió.

La nostra nova marca reivindi​ca la tècnica com a ​element cabdal que fa possible l’arquitectura

​La nostra nova marca reivindica doncs la tècnica com a element cabdal que fa possible l’arquitectura i, per fer-ho, es val de dues lletres que no són noves, dues lletres que des de 1993 es fan presents al poema visual de Joan Brossa que identifica i singularitza la façana de la nostra seu a Barcelona. Partim doncs de la tradició i del nostre llegat cultural més propi per mirar cap al futur amb il·lusió renovada.

La A de Frederic Amat que ens ha acompanyat durant més de 20 anys com a símbol del nostre logotip passa a formar part del nostre patrimoni cultural i es mantindrà en algunes peces emblemàtiques del Col·legi, com la medalla d’honor que reconeix companys i companyes que han destacat especialment i el pin commemoratiu dels 25 i 50 anys de col·legiació.

La nova marca acull la T en el seu símbol. Una T que simbolitza l’essència del coneixement tècnic, la T que ens permet construir el món, transformar els espais que ens envolten i omplir-los de vida.​

​ ​Vols fer-nos arribar la teva opinió sobre la nova marca? Omple el següent qüestionari i fes-nos arribar la teva opinió​​