Cercar Error
Institucional Oci i cultura Concert de Nadal

Les petites veus de l’Orfeó Català van fer molt gran el Concert de Nadal d’aquest any

El Cor dels Petits, el Cor dels Mitjans i el Cor Jove de l’Orfeó Català van ser els encarregats aquest any de fer-nos arribar l'esperit del Nadal a tots els que ens van voler acompanyar a la basílica de Santa Maria del Mar.

El passat 14 de desembre, una vegada més, no va quedar ni una entrada per a l’esdeveniment musical per excel·lència del Cateb, que dona la benvinguda a les festes de Nadal, envoltats dels companys i les companyes de professió. En el seu discurs de benvinguda, el president del Cateb, Celestí Ventura, va donar les gràcies a les empreses patrocinadores i col·laboradores del Concert: Constructora del Cardonar, Caixa d’Enginyers i Banc Sabadell, i va fer menció de la colpidora realitat mundial actual remarcant també que el Col·legi vol anar més enllà de la tradicional defensa de la professió, interessant-se pels problemes de la gent.

Aquest any el Concert va anar a càrrec del Cor dels Petits, el Cor dels Mitjans i el Cor Jove de l’Orfeó Català, que ens van cantar diverses cançons de Nadal acompanyats al piano, entre les quals, Ballade to the moon de Daniel Elder i obres de Eric whitacre: (The Seal Lullaby, Selecció de Five Hebrew Love Songs, Temunai i Kalá, kallá i Sleep), que ens van oferir els més petits, en un dels seus primers concerts fora del palau de la Música Catalana.

També el Cor de Mitjans ens va oferir, cançons populars nadalenques així com L’Hivern de Xavier Pastrana i Le coeur des gens de Daniel Beaume.

I finalment, el Cor Jove van cantar Els àngels de la glòria amb arranjament de M. Oltra, Rústec villancet de Lluís M. Millet, entre d’altres i finalment vam acabar, com no podia ser d’una altra manera, cantant tots El noi de la mare, després de les tradicionals Fum fum fum i El desembre congelat,

Una mica d’història de cada cor:

El Cor Petits de l’Orfeó Català és una agrupació de joves de sis i set anys amb Mercè Pi com a directora i Laia Armengol com a pianista. Aquest cor, actua sovint al Palau de la Música Catalana al costat d’altres cors de l’Escola Coral, i també participa en intercanvis amb altres corals, incloent-hi actuacions fora del Palau i caps de setmana de treball. La temporada actual, el cor presenta el concert “Cuques de llum” amb obres de Marc Dalmases, juntament amb altres cors de l’Orfeó Català.

Per altra banda, el Cor Mitjans de l’Orfeó Català està format per quaranta infants d’entre vuit i deu anys i està dirigit per Glòria Fernàndez, amb Laia Armengol com a pianista. El Cor Mitjans actua al Palau de la Música Catalana, juntament amb altres cors de l’Escola Coral, i realitza activitats tant dins com fora del Palau. En els darrers anys, el cor ha participat en interpretacions notables, incloent-hi les Carmina Burana de Carl Orff, concerts al festival Grec i col·laboracions amb altres cors. Aquesta temporada, destaca el concert “Cuques de llum” al costat del Cor Petits de l’Orfeó Català i el Cor de l’SCIC.

El Cor Jove de l’Orfeó Català està compost per 59 cantaires d’entre 16 i 25 anys, molts d’ells provinents dels cors infantils de l’Orfeó. Aquest cor es caracteritza per una formació contínua que inclou classes de cant i assajos setmanals, i es presenta en uns 20 concerts cada any. Actuen al Palau de la Música Catalana, a festivals a tot Catalunya i participen en intercanvis amb altres cors i orquestres nacionals i internacionals per enriquir la seva educació musical i fomentar el creixement personal dels joves cantaires. D’aquesta temporada 2023-24 cal destacar els concerts del Cor Jove amb l’OBC, dirigits per Marta Gardolińska, amb La Creació de Haydn; amb la Cobla Marinada, amb fragments de L’Atlàntida de Falla transcrita per a cobla, entre altres obres, i la participació en la versió de concert del musical Sweneey Tood de Sondheim, dirigit per Andreu Gallén.

PUBLICITAT