Cercar Error
Institucional Delegació del Bages-Berguedà-Anoia

Manresa visita les Coves del Salnitre, a Montserrat

La muntanya de Montserrat amaga en el seu interior més de 100 coves, i en aquesta ocasió (dissabte 11 de març), la delegació del Bages-Berguedà-Anoia ha visitat les anomenades del Salnitre, amb més de 400 metres de passeig subterrani.

Les Coves de Montserrat (també conegudes com Coves del Salnitre), les trobem emplaçades a Collbató, i són les únqiues que permeten un passeig subterrani de 400 metres de llargada amb acondicionament turístic. La mateixa Cova ha respost als noms de Coves de Montserrat, Coves del Salnitre i Coves de Collbató al llarg de la història, i actualment els tres noms conviuen, prenent el de Coves de Montserrat com a nom comercial.

Els assistents han pogut gaudir d’una visita guiada a les Coves del Salnitre, després de pujar a peu els més de 240 graons que donen accés a les coves. ​A l’interior, va poder fer un recorregut lineal total d’uns 800 metres i 500 esglaons, amb un desnivell acumulat entre l’anada i la tornada de 64 m, que transcorren pels 500 esglaons que hi ha dins de la cova.

Els assistents van haver de caminar força, pujant i baixant escales, però en acabar, van poder recuperar forces amb moscatell i coca en la zona de lleure.

Si t’ho has perdut, t’hi esperem a la propera!

PUBLICITAT