Cercar Error
Pràctica professional construcció premis sostenibilitat

Oberta la convocatòria dels Premis Saint-Gobain a la millor pràctica de construcció sostenible

El Grup Saint-Gobain a Espanya, en col·laboració amb el Club de l'Excel·lència en Sostenibilitat, ha anunciat el llançament de la II edició dels Premis Saint-*Gobain a la millor pràctica de construcció sostenible a Espanya. Els premis comptaran amb cinc categories i el termini per a participar estarà obert fins al pròxim 17 de juliol.

L’objectiu dels premis és reconèixer aquells projectes i iniciatives que contribueixin a una construcció sostenible compromesa amb el medi ambient, els recursos i materials, l’entorn i els seus usuaris, proposant una edificació que sigui millor per al planeta i millor per a les persones. Integrant, per tant, la construcció a les ciutats d’una manera conscient i respectuosa amb les comunitats.

Bases i categories dels premis:

Els Premis Saint-Gobain a la millor pràctica de construcció sostenible a Espanya constaran de cinc categories diferents: projecte d’administració pública, projecte de promotora/constructora, projecte per a estudi d’arquitectura, projecte per a startup i construcció social.

Com a novetat d’aquesta edició, l’organització lliurarà un accèssit al projecte més compromès amb l’economia circular. Per a això, s’analitzarà amb exhaustivitat el criteri de ‘recursos i circularitat’ dins de totes les categories, i se seleccionarà aquell projecte que destaqui més en relació amb la informació aportada sobre el contingut reciclat i el desviament de residus a l’abocador.

El jurat estarà compost per experts a nivell institucional, acadèmic i empresarial, a més de per alts directius del Grup Saint-Gobain i el Club d’Excel·lència en Sostenibilitat. Valorarà entre altres criteris l’impacte en els tres aspectes de la sostenibilitat: econòmic, social i ambiental. Respecte a l’aspecte econòmic, es valoraran els projectes que millorin la competitivitat empresarial i el potencial d’internacionalització de les empreses d’Espanya i de la Marca Espanya.

En referència a l’aspecte social, els projectes hauran de garantir els drets humans, la igualtat de drets i de tracte de tots els empleats, i les compres responsables. Finalment, es tindrà en compte l’aspecte ambiental, és a dir, l’impacte positiu, mitjançant l’ús de les tecnologies, en la reducció de l’impacte ambiental de l’edificació.

Així mateix, el jurat avaluarà l’existència d’objectius clars i mesurables i indicadors de seguiment tant per a la millora del benestar de les persones com per a la cura del planeta.

Podeu consultar més informació i les bases de la II edició dels Premis a les millors pràctiques en construcció sostenible en aquest enllaç.

PUBLICITAT