Cercar Error
Vull col·legiar-me

20 candidatures finalistes als XIX Premis Catalunya Construcció 2022

El jurat de la XIX edició dels Premis Catalunya Construcció ha escollit 20 candidatures com a finalistes que optaran als guardons en les seves cinc categories professionals.

L’objectiu d’aquests premis que convoca el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (CAATEEB) és reconèixer l’esforç dels equips de professionals i empresaris que, amb el seu treball, contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat de la construcció. Els premis compten amb el suport del Consell de Col·legis d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Catalunya i d’Arquinfad.

El nombre de candidatures presentades en totes les categories d’aquesta edició ha estat de 83, el jurat en va fer una primera selecció de la qual han estat escollides les 20 que finalment optaran als premis i que es reparteixen de la manera següent: Direcció d’execució d’obra (4), Direcció integrada de projecte (3), Coordinació de seguretat i salut (4), Innovació en la construcció (3), Rehabilitació patrimonial (3) i Rehabilitació funcional (3).  

Pel que fa a les candidatures finalistes, bona part de les obres es troben ubicades a Barcelona, però també a Badalona, Girona, Reus i altres poblacions catalanes com Premià de Dalt, Palau Solità i Plegamans, Llinars del Vallès o Vilaseca (Tarragonès). La tipologia i dimensió dels treballs és diversa i aquests representen una bona mostra de la qualitat de les obres aconseguida pels equips tècnics de casa nostra durant els anys 2020 i 2021, un període que ha estat ben difícil per a tothom, tant per a les persones com  per al dia a dia professional.   

En aquesta XIX edició dels premis també s’atorgarà un Premi al treball final de grau per als alumnes de les escoles d’arquitectura tècnica i edificació, així com el Premi Especial a la Trajectòria Professional.

Qualitat de l’obra construïda

Els Premis Catalunya Construcció van més enllà dels valors arquitectònics dels projectes de referència i posen l’èmfasi en la qualitat de l’obra construïda, els mètodes i processos d’execució i en la tasca professional duta a terme pels equips tècnics, que sovint tenen una composició multidisciplinària. Durant els mesos de setembre i octubre, el jurat valorarà les candidatures finalistes per determinar els guanyadors d’aquesta edició, la identitat dels quals es donarà a conèixer en el transcurs de la Nit de la Construcció, la gran trobada anual oberta a tots els professionalsdel procés constructiu, que es celebrarà el proper 27 d’octubre. Els guardons dels Premis Catalunya Construcció consisteixen en la reproducció d’una escultura dissenyada pel poeta Joan Brossa, a més d’un diploma acreditatiu.

El jurat de la 19a edició dels Premis Catalunya Construcció està format per Carme Domènech Garcia, arquitecta tècnica, coordinadora de seguretat i presidenta del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Girona; Pau de Solà-Morales Serra, arquitecte i president d’Arquinfad; Anna Ortega López, arquitecta tècnica i màster en arquitectura i sostenibilitat; Xavi Martínez i Tomeo, enginyer industrial; Josep Maria Oller Lletjós, arquitecte tècnic; Natàlia Crespo Belmonte, arquitecta tècnica, coordinadora de seguretat i comptadora de la Junta de Govern del CAATEEB; i Celestí Ventura i Cisternas, president del CAATEEB i alhora president del jurat.

Els professionals interessats i el públic en general poden seguir el procés de valoració de les candidatures a través del web del CAATEEB:

https://www.apabcn.cat/ca_es/serveicolegiat/actesiactivitats/premis/Pagines/finalistes-2022.aspx

PUBLICITAT