Cercar Error
Vull col·legiar-me

Caixa d’Enginyers signa un conveni amb el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona

Amb aquest conveni, lligat a les ajudes dels Fons Next Generation EU i a través del Préstec ECO Rehabilita, Caixa d’Enginyers reafirma el seu compromís amb la promoció de la rehabilitació energètica i la seva aposta per un món més sostenible

Barcelona, 12 de setembre de 2022 – Caixa d’Enginyers, cooperativa de crèdit de serveis financers i asseguradors, i el Col·legi de 

l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb) han signat un conveni de col·laboració per impulsar la innovació i la sostenibilitat, promovent la rehabilitació energètica dels edificis a Catalunya. 

Amb aquest acord, finançat en el marc dels Fons Next Generation EU, dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, el Cateb tindrà com a entitat col·laboradora a Caixa d’Enginyers, que facilitarà el finançament, així com tota la informació necessària en relació al programa de rehabilitació d’edificis de la Generalitat de Catalunya.

D’aquesta manera, Caixa d’Enginyers reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat i la rehabilitació energètica, a través del Préstec ECO Rehabilita, el qual té l’objectiu de col·laborar en la concessió de finançament a particulars, empreses i comunitats de propietaris per a la rehabilitació d’habitatges en matèria de millora de l’eficiència, transició energètica, accessibilitat o conservació. Aquest préstec ja està relacionat amb els programes d’ajudes subvencionats dels Fons Next Generation; el programa 3 (ajuda a les actuacions de rehabilitació a nivell d’edifici) i el programa 4 (d’ajuda a les actuacions per a la millora de l’eficiència energètica als habitatges), vigents fins el 31 de desembre d’aquest any.  

Jaime Asián, director de l’àrea de serveis al soci de Caixa d’Enginyers afirma que “amb aquest acord, Caixa d’Enginyers reafirma el seu compromís amb el medi ambient, posant a l’abast dels col·legiats, professionals i empreses del sector, tota la informació necessària i les alternatives per millorar l’eficiència energètica dels habitatges”.

Per la seva part, Celestí Ventura, president del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona, ha explicat que “gràcies a aquest conveni amb Caixa d’Enginyers, posarem a disposició de tots els nostres col·legiats els mecanismes necessaris per facilitar la informació, tramitació i gestió dels crèdits”.

Sobre el Grup Caixa d’Enginyers

El Grup Caixa d’Enginyers és un grup cooperatiu de crèdit i serveis financers i asseguradors adreçat a professionals i empreses de tot el territori espanyol, ja siguin del sector de l’enginyeria o d’altres àmbits, que desenvolupa un model de banca propi, -els clients són alhora socis-, i sostenible. A més de ser solvent, transparent i rigorosa, Caixa d’Enginyers és una Entitat cooperativa propera, compromesa, amb una clara vocació de servei personalitzat i amb la missió de generar valor compartit més enllà del component financer.  

La sostenibilitat és un dels eixos vertebradors del Grup, visible en tots els seus àmbits d’actuació més enllà dels projectes de Responsabilitat Social Corporativa.  En aquest sentit, a més de ser una entitat neutra en carboni o estar adherida al Pacte Mundial de les Nacions Unides, l’Entitat és innovadora en l’oferta de productes i serveis responsables, com el CdE ODS Impact ISR, FI, el primer fons d’una gestora nacional on els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la seva mesura determinen la política d’inversió del fons.

En 2021, l’Entitat ha desenvolupat una metodologia pròpia que mesura l’impacte ambiental dels seus fons d’inversió. Es tracta de CIMS, la Calculadora Impacte Mediambiental i Social, que ofereix una perspectiva diferent de com analitzar els fons d’inversió des de l’òptica ambiental, social i de governança. Actualment, el 60% del patrimoni gestionat en fons d’inversió de Caixa Enginyers Gestió incorpora l’etiqueta ISR a la seva denominació.

Caixa d’Enginyers aposta per la digitalització i, paral·lelament, per un model de proximitat que contempla l’atenció i l’assessorament personalitzat a través d’oficines -l’Entitat compta ja amb un total de 33 oficines-. Per a potenciar aquest ADN digital i proper i una atenció personalitzada integral, l’Entitat ha implantat des de 2019 la gestió del servei als socis amb metodologia  ‘agile’, una nova forma de treballar flexible que permet als gerents una atenció digital que complementa la tradicional presencial. 

més informació

PUBLICITAT