Cercar Error

Es convoca la 20a edició dels Premis Catalunya Construcció

El termini de presentació de candidatures finalitzarà el 17 d’abril

El Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb) ha convocat la 20a edició dels Premis Catalunya Construcció, els guardons que posen en valor la tasca sovint amagada que realitzen els professionals del procés constructiu. Directors d’execució d’obra, project managers i coordinadors de seguretat i salut són algunes de les funcions professionals que poden optar a diferents categories en uns guardons que es caracteritzen pel seu caràcter multidisciplinari, tant pel que fa als candidats com per la composició del jurat, que inclou arquitectes tècnics, arquitectes, enginyers, empresaris i docents. En aquesta edició es podran presentar també els professionals que exerceixen de caps d’obra i de producció de les empreses constructores. Les candidatures es referiran en tots els casos a obres finalitzades durant els anys 2021 i 2022.

També es lliuraran premis a les propostes innovadores presentades per professionals i empreses, referides a productes i materials, sistemes constructius, processos i organització de l’obra. La intervenció en els edificis existents mereix una categoria especial, en aquest cas amb tres subcategories: la rehabilitació patrimonial quan hi hagi elements o parts de l’obra que calgui conservar i protegir, la rehabilitació funcional d’edificis sense un valor històric o patrimonial i finalment, en aquesta 20a edició es dedicarà una atenció especial als projectes de rehabilitació energètica, tant pel que fa a obres acabades com als processos d’estudi previ i de gestió.

Aquests guardons, oberts a tot el sector, van néixer l’any 2004 i fins al 2022 el nombre de candidatures presentades en totes les categories ha estat de 1.966. Els premis compten amb el suport del Consell de l’Arquitectura Tècnica de Catalunya i d’Arquinfad. El termini de presentació de candidatures finalitzarà el 17 d’abril de 2023.

Premi als joves i a la trajectòria professional

Com ja és habitual, el jurat atorgarà a més un premi especial a la trajectòria professional d’una persona per la seva contribució a la millora de la construcció i del sector ja sigui des de l’exercici professional, la docència, la investigació i divulgació o la funció social de l’edificació. Finalment, el jurat atorgarà un premi als estudiants o recent titulats en arquitectura tècnica pels treballs de grau que abordin la investigació, recerca o desenvolupament sobre els temes dins dels àmbits de coneixement del grau.

Els Premis Catalunya Construcció estan oberts a tots els agents del procés constructiu i la participació és totalment gratuïta. La documentació que cal presentar en cadascuna de les categories així com els requisits i formes de presentació les poden consultar tots els professionals interessats a la pàgina web www.cateb.cat/premis També es poden dirigir a la secretaria dels premis al telèfon 93 393 37 10 o a l’adreça premis@cateb.cat  La presentació de candidatures és totalment gratuïta. Podeu consultar les bases a l’enllaç següent:

BASES PREMIS 2023

Fitxa d’inscripció general

Fitxa d’inscripció TFG

PUBLICITAT