Cercar Error

La calor fa augmentar fins a un 10% la sinistralitat laboral

Així ho apunta el Col·legi d'Arquitectes Tècnics de Barcelona (CAATEEB) a partir d'un informe d'abast estatal elaborat per l'empresa Estudi IS Global, on s'afirma que els sectors econòmics més afectats per accidents originats per les inclemències climàtiques són l'agricultura i la construcció.
  • ​Els accidents laborals originats per “actes insegurs” o “errors humans” augmenten significativament quan les temperatures superen els 28 graus.
  • Les onades de calor han deixat de ser esdeveniments estranys per ser cada cop més freqüents, més intensos i més prolongats
  • Només entre els dies 10 i 15 de juliol es van produir més de 300 defuncions atribuïbles a les altes temperatures arreu de l’Estat

Barcelona, 19 de juliol de 2022.- La calor fa augmentar la sinistralitat laboral fins a un 10%. Així ho apunta el Col·legi d’Arquitectes Tècnics de Barcelona (CAATEEB) a partir d’un informe d’abast estatal elaborat per l’empresa Estudi IS Global, on s’afirma que els sectors econòmics més afectats per accidents originats per les inclemències climàtiques són l’agricultura i la construcció. Els accidents més habituals són els cops de calor i les cremades.

Els diferents estudis també han detectat que els accidents laborals originats per “actes insegurs” o “errors humans” augmenten significativament quan les temperatures superen els 28 graus. Això es deu a les dificultats per descansar, la disminució de la concentració, l’augment de les distraccions i l’alentiment en la capacitat de resposta que causats per la calor, que també agreugen altres malalties derivades de problemes cardiovasculars, respiratoris i, fins i tot, mentals.

El Col·legi d’Arquitectes Tècnics de Barcelona es fa ressò de les dades publicades per Centre Nacional d’Epidemiologia de l’Instituto de Salut Carlos III depenent del Ministeri de Sanitat, que estima que només entre els dies 10 i 15 de juliol es van produir més de 300 defuncions atribuïbles a les altes temperatures arreu de l’Estat.

En el decurs de l’any 2021 es van estimar 1,298 morts originades per l’excés de temperatura en el conjunt de l’estat, el que suposa l’1,2% de la mortalitat registrada. Es preveu que aquest percentatge pugui anar en augment a causa del canvi climàtic.

El CAATEEB recorda que els episodis de temperatures estivals molt elevades i les onades de calor han deixat de ser esdeveniments estranys per ser cada cop més freqüents, més intensos i més prolongats. De fet al llarg dels darrers 72 anys la temperatura a Catalunya s’ha vist incrementada en 1,8 graus a causa del canvi climàtic.

PUBLICITAT