Cercar Error
Vull col·legiar-me
Assessorament en cas d’accident a l’obra
Servei de suport en cas d’accident d’obra
Servei exclusiu per col·legiats

En què consisteix aquest servei

Un servei d’assistència davant d’un incident o accident a l’obra, que es presta als professionals de l’arquitectura tècnica col·legiats durant l’exercici de la professió (ja sigui com a promotor-propietat, coordinador de seguretat i salut, direcció d’execució d’obra, contractista, etc.).

Aquest servei t’orientarà, assessorarà i acompanyarà en el procés posterior a que succeeixi l’incident o accident. Per posar-se en marxa cal que ens ho comuniquis.

 

Corredoria d’Assegurances

En cas d’accident a l’obra s’ha de comunicar immediatament a la companyia d’assegurances amb que s’hagi contractat l’assegurança de responsabilitat civil professional.

Tots aquells professionals amb l’assegurança de responsabilitat civil professional gestionada per la corredoria d’assegurances del Cateb, han de possar-se en contacte amb ASP Corredoria d’Assegurances, on ús orientarant i assessorant envers les passes que heu de realitzar segons s’estableixi en les condicions de la vostra assegurança.

 

Assessorament jurídic

En cas d’accident a l’obra cal conèixer el procediment a seguir en base als drets i les obligacions que assolim amb l’exercici del nostre treball professional. En aquest sentit cal posar-se en contacte el més aviat possible amb l’àrea d’assessorament jurídic i corporatiu del Cateb per actuar de forma diligent i segura.

Assessorament tècnic

Fruit de l’experiència i de les lliçons apreses en situacions anteriors, informem, aconsellem, orientem i recomanem als tècnics com actuar a obra davant un accident o incident, especialment en l’assessorament sobre  actuacions de coordinació, procediments de treball, gestió de la informació a obra, etc. per tal que es prenguin les mesures necessàries per a continuar els treballs amb seguretat i millorar les condicions de treball.

Per a més informació pots consultar la següent infografia amb les primeres passes a seguir a l’obra en cas d’accident/incident:

Dades de Sinistralitat

Pots consultar la informació estadística sobre els accidents de treball per tal de conèixer la situació i l’evolució tant en l’àmbit territorial de Catalunya com a l’estat espanyol. Es presenten dades d’accidents de treball en jornada laboral amb baixa segons gravetat, tipus de contracte, territori, sexe i sector econòmic; dades d’accidents de treball en jornada laboral in itinere; dades d’accidents de treball sense baixa; dades dels índexs d’incidència dels accidents en jornada de treball segons gravetat, territori i sector econòmic.

Amb data 16/02/2024, el Departament d’Empresa i Treball va publicar l’estadística d’accidents de treball del mes de desembre de 2023. Us deixem un resum de l’any, pel que fa a les dades de sinistralitat del sector de la construcció:

Aprofitem aquest apartat, perquè pugueu consultar l’últim informe anual de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral, on es fa una anàlisi de l’estat de la sinistralitat laboral a Catalunya 2022, d’acord amb les dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu, tenint en compte més variables, per detectar possibles focus de sinistralitat i disposar d’una descripció més completa, que serveixi per orientar i definir actuacions més efectives i eficaces dirigides a reduir l’accidentalitat laboral.

No trobes el que estaves buscant? Tens algun suggeriment?

Demana’ns ajuda o fes-nos arribar els teus comentaris al servei de consultoria tècnica a través del canal de consultes de l’Oficina Virtual

Contactar

Contactar amb l’equip

Telèfon

Telèfon

SERVEI AMB HORARI D’ATÈNCIÓ

Les consultes telefòniques poden ser realitzades dins l’horari d’atenció del servei.

Matins: dl. a dj. de 9 a 15h. Dv. de 9 a 14:30h.
Tardes: dl. a dj. de 15 a 17h.

Telèfon en cas d’accident a l’obra: 93 393 37 37
Telèfon consultes: 93 240 20 60

Correu electrònic

Correu electrònic

RECEPCIÓ ININTERRUMPUDA

Les consultes poden ser realitzades en qualsevol moment, adjuntant els documents que siguin necessaris i exposant amb el màxim detall els fets ocorreguts. La resposta serà atesa el més aviat i ràpidament possible, dins de l’horari d’atenció del servei.

Matins: dl. a dj. de 9 a 15h. Dv. de 9 a 14:30h.
Tardes: dl. a dj. de 15 a 17h.

Consulta juridica: assessoriajuridica@cateb.cat
Consulta tècnica: accidentobra@cateb.cat

Presencial

Presencial

SERVEI AMB HORARI D’ATÈNCIÓ

Les consultes poden realitzar-se presencialment. Per evitar esperes cal sol·licitar cita prèvia, per a que pugui ser agendada amb el consultor corresponent.

Matins: dl. a dv. de 9 a 15h.
Tardes: dl. a dj. de 15 a 17h.