Cercar Error
Assessorament en cas d’accident a l’obra
Servei de suport en cas d’accident d’obra
Servei exclusiu per col·legiats

En què consisteix aquest servei

Un servei d’assistència davant d’un incident o accident a l’obra, que es presta als professionals de l’arquitectura tècnica col·legiats durant l’exercici de la professió (ja sigui com a promotor-propietat, coordinador de seguretat i salut, direcció d’execució d’obra, contractista, etc.).

Aquest servei t’orientarà, assessorarà i acompanyarà en el procés posterior a que succeeixi l’incident o accident. Per posar-se en marxa cal que ens ho comuniquis.

 

Corredoria d’Assegurances

En cas d’accident a l’obra s’ha de comunicar immediatament a la companyia d’assegurances amb que s’hagi contractat l’assegurança de responsabilitat civil professional.

Tots aquells professionals amb l’assegurança de responsabilitat civil professional gestionada per la corredoria d’assegurances del Cateb, han de possar-se en contacte amb ASP Corredoria d’Assegurances, on ús orientarant i assessorant envers les passes que heu de realitzar segons s’estableixi en les condicions de la vostra assegurança.

 

Assessorament jurídic

En cas d’accident a l’obra cal conèixer el procediment a seguir en base als drets i les obligacions que assolim amb l’exercici del nostre treball professional. En aquest sentit cal posar-se en contacte el més aviat possible amb l’àrea d’assessorament jurídic i corporatiu del Cateb per actuar de forma diligent i segura.

Assessorament tècnic

Fruit de l’experiència i de les lliçons apreses en situacions anteriors, informem, aconsellem, orientem i recomanem als tècnics com actuar a obra davant un accident o incident, especialment en l’assessorament sobre  actuacions de coordinació, procediments de treball, gestió de la informació a obra, etc. per tal que es prenguin les mesures necessàries per a continuar els treballs amb seguretat i millorar les condicions de treball.

Per a més informació pots consultar la següent infografia amb les primeres passes a seguir a l’obra en cas d’accident/incident:

Dades de Sinistralitat

Pots consultar la informació estadística sobre els accidents de treball per tal de conèixer la situació i l’evolució tant en l’àmbit territorial de Catalunya com a l’estat espanyol. Es presenten dades d’accidents de treball en jornada laboral amb baixa segons gravetat, tipus de contracte, territori, sexe i sector econòmic; dades d’accidents de treball en jornada laboral in itinere; dades d’accidents de treball sense baixa; dades dels índexs d’incidència dels accidents en jornada de treball segons gravetat, territori i sector econòmic.

En els següents indicadors, podeu veure l’evolució de les dades de sinistralitat en el sector de la construcció a Catalunya en el que portem d’any. Un primer quatrimestre amb un total acumulat d’accidents assimilable al mateix període de l’any anterior, però marcat per un mes de febrer en el qual s’han enregistrat 3 accidents mortals i 9 accidents greus més amb respecte el mes de febrer de 2023.

 

 

Us deixem un resum de l’any 2023, pel que fa a les dades de sinistralitat del sector de la construcció:

Aprofitem aquest apartat, perquè pugueu consultar l’últim informe anual de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral, on es fa una anàlisi de l’estat de la sinistralitat laboral a Catalunya 2023, d’acord amb les dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu, tenint en compte més variables, per detectar possibles focus de sinistralitat i disposar d’una descripció més completa, que serveixi per orientar i definir actuacions més efectives i eficaces dirigides a reduir l’accidentalitat laboral.

No trobes el que estaves buscant? Tens algun suggeriment?

Demana’ns ajuda o fes-nos arribar els teus comentaris al servei de consultoria tècnica a través del canal de consultes de l’Oficina Virtual

Contactar

Contactar amb l’equip

Telèfon

Telèfon

SERVEI AMB HORARI D’ATÈNCIÓ

Les consultes telefòniques poden ser realitzades dins l’horari d’atenció del servei.

Matins: dl. a dj. de 9 a 15h. Dv. de 9 a 14:30h.
Tardes: dl. a dj. de 15 a 17h.

Telèfon en cas d’accident a l’obra: 93 393 37 37
Telèfon consultes: 93 240 20 60

Correu electrònic

Correu electrònic

RECEPCIÓ ININTERRUMPUDA

Les consultes poden ser realitzades en qualsevol moment, adjuntant els documents que siguin necessaris i exposant amb el màxim detall els fets ocorreguts. La resposta serà atesa el més aviat i ràpidament possible, dins de l’horari d’atenció del servei.

Matins: dl. a dj. de 9 a 15h. Dv. de 9 a 14:30h.
Tardes: dl. a dj. de 15 a 17h.

Consulta juridica: assessoriajuridica@cateb.cat
Consulta tècnica: accidentobra@cateb.cat

Presencial

Presencial

SERVEI AMB HORARI D’ATÈNCIÓ

Les consultes poden realitzar-se presencialment. Per evitar esperes cal sol·licitar cita prèvia, per a que pugui ser agendada amb el consultor corresponent.

Matins: dl. a dv. de 9 a 15h.
Tardes: dl. a dj. de 15 a 17h.