Cercar Error
Institucional Delegació del Maresme

Silencis de Núria Guinovart, una nova exposició a la Delegació del Maresme, inaugurada amb David Bote, alcalde de Mataró

L'Associació Sant Lluc per l'Art inaugura el passat 3 de març al Maresme, una exposició de Núria Guinovart, tota una expressió de sentiments mitjançant el ciment i el quitrà.

“Mitjançant el ciment i el quitrà, he pogut expressar tot el que em remou per dins, sentiments i desitjos de gran força i subtilesa, termes que poden semblar contraposats, però que en l’execució resulten elements indissociables. Les obres demanen una mirada lenta, tranquil·la i sense angoixes, per enriquir-se amb els seus detalls i per capbussar-se en una experiència artística de pura suggestió i evocació”, en paraules de l’artista, Núria Guinovart.

La Núria s’ha trobat amb el que és el ciment industrial —aquell mateix que serveix per cohesionar els elements separats— el que és més apte per plasmar-hi el que li bull —ves a saber per què— pel pit, les entranyes, el cap i la boca. El ciment Portland, o altres variants de la modernitat, que s’usa per endurir i separar l’heterogeneïtat de les coses, a la seva sensibilitat artística li serveix per sentir-se completament lligada i identificada amb el que hi esgarrapa, fendeix. I crida com el feble guix ho fa a la paret, però que, pel fet de ser plasmat per una mà viva, roman delator i inesborrable.

Les plaques de ciment —del gruix gairebé d’un full de paper i amb el suport de l’imponderable porexpan— amb el seu àcrom color ofereixen a l’artista el mural necessari per fer-hi constar intencions, neguits, vacil·lacions, fermeses, conviccions i sobretot, sensibilitat.

La pots veure a la Delegació fins al 2 d’abril, amb aquest horari:

Dilluns, dimarts i dimecres de 9 a 14 h i de 15 a 17 h
Dijous, de 9 a 14 h, de 15 a 17 h i de 18:30 a 20:30 h
Divendres, de 9 a 14 h i de 18:30 a 20:30 h
Dissabtes, de 18:30 a 20:30 h
Diumenges, d’11:30 a 13:30 h

PUBLICITAT