Cercar Error
Vull col·legiar-me
Institucional Delegació del Vallès Occidental

Terrassa estrenarà nova ordenança de llicències

Arquitectes tècnics, arquitectes i constructors enceten el procés, que s’obrirà a la ciutadania. La normativa és del 1984 i cal adaptar-la a la nova realitat social i urbanística

Terrassa s’incorpora al club de les ciutats que afronten el repte d’actualitzar la seva ordenança de llicències. Es tracta d’un dels instruments més rellevants de la gestió municipal per la seva repercussió en el dia a dia de la ciutat: la norma regula des dels permisos per la col·locació d’un tendal al balcó, la reforma d’una cuina, fins a la construcció d’una gran promoció d’habitatges.
El procés per a l’actualització de l’ordenança s’ha activat en el marc de la taula tècnica que reuneix periòdicament representants de la delegació del Vallès Occidental del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, la delegació del Vallès Occidental del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona i del Gremi de Constructors del Vallès a la Cecot, amb el regidor d’Urbanisme, Carles Caballero, i el seu equip tècnic.

El govern ha demanat als professionals que formulin propostes per a la revisió de l’ordenança, un procés que es vol agilitzar per disposar d’un primer esborrall abans de finalitzar el mandat, el mes de maig. El tràmit s’obrirà a la participació de la ciutadania a través del portal Participa.

Terrassa té una ordenança de llicències de fa quatre dècades (1984) que ha estat sotmesa a dues modificacions puntuals, una l’any 1997 i una altra l’any 2009. Ara, la voluntat és revisar a fons el document i actualitzar aquells aspectes que necessitin adaptar-se a la nova realitat.

Sobre la taula hi ha aspectes com la uniformització normativa amb la normativa d’altres municipis metropolitans per facilitar la feina als professionals, de tal manera que els criteris de tramitació siguin homogenis: per una mateixa obra, tots els ajuntaments demanarien comunicació, llicencia menor o major; criteris similars respecte a les alçades dels edificis, les instal·lacions a coberta o la càrrega i descàrrega.

Hi ha realitats noves com la instal·lació de plaques fotovoltaiques, les llicències en àrees de vianants o la tramitació telemàtica de llicències que també haurà de contemplar la nova ordenança.

PUBLICITAT