Cercar Error
Vull col·legiar-me
Institucional Delegació de l'Alt Penedès-Garraf

Tv Vilafranca entrevista Meritxell Bosch, amb motiu dels ajuts Next Generation a l’Alt Penedès

Els ajuts Next Generation han d’impulsar la rehabilitació energètica d’habitatges a la comarca

Reduir consums i emissions és un dels objectius que s’ha marcat la UE per els propers anys, i en aquesta línia els fons Next Generation han de ser una eina bàsica per la implantació de noves energies.

Amb aquesta idea s’està treballant tant des del Cateb a l’Alt Penedès i les administracions, per tal de facilitar al màxim que la informació arribi als ciutadans.

Aquests darrers dies s’han fet xerrades en diferents municipis, Vilafranca, Santa Margarida i els Monjos…, amb la idea d’explicar en què consisteixen aquests ajuts, qui s’hi pot acollir i quin tipus d’obres es poden fer. Unes sessions que es fan promogudes des dels ajuntaments i el Consell Comarcal amb el suport de la delegació penedesenca del Col·legi d’Arquitectes Tècnics. Meritxell Bosch explica que aquests ajuts s’adrecen tant a habitatges unifamiliars com plurifamiliars, i pretenen ajudar a reduir el consum i la despesa energètica.

Un dels encarregats de conduir aquestes xerrades, des del mateix Col·legi, és Daniel Ramon. Apunta que les accions s’encaminen a millorar aïllaments i millorar l’eficàcia dels generadors tèrmics.

Per tal de poder optar a aquests ajuts cal disposar d’un informe d’un arquitecte tècnic, indispensable per poder iniciar els tràmits. La gestió es pot fer a través del col·legi o d’un administrador de finques.

Aquests ajuts estan oberts fins a final d’any, però han de tenir continuïtat en els propers. A més, per exemple des de Vilafranca s’ha habilitat una altra línia d’ajuts per aquesta rehabilitació energètica d’habitatges dotada amb 120.000€. En la campanya anterior se’n van beneficiar 74 habitatges. Lourdes Sànchez és la regidora d’habitatge de l’Ajuntament de Vilafranca.

Meritxell Bosch explica que entre els principals hi ha el saber la quantia de l’ajut que es pot rebre, i quan arribarà. En aquest punt remarca que d’inici el llibre de l’habitatge i el projecte que han de fer els tècnics, ja estan subvencionats.

Ara per ara la majoria de consultes que s’han rebut a la delegació del Col·legi d’Arquitectes Tècnics són d’habitatges unifamiliars.

Veu el vídeo

PUBLICITAT