Cercar Error
Oci i cultura Delegació del Vallès Occidental

Un “viatge” a través de les joies de Glòria Tormo exposades a Terrassa

La delegació del Vallès Occidental ha acollit una exposició de joies de l'arquitecta tècnica, Glòria Tormo, que esdevé tot un viatge emocional, cap a l'experimentació i la imaginació.

Les joies necessiten les persones perquè les dinamitzin, les transportin i alhora, les mostrin a la resta de persones que les envolten. Podríem dir que és un art “portable”.

Glòria Tormo (arquitecta tècnica) ha exposat a Terrassa, una mostra de la seva joieria que ha apostat per una participació dels visitants a través d’interaccions senzilles per recordar el que han sentit durant el procés de la visita. Tormo s’ha format en diferents escoles i tallers amb especialitats de materials diversos. Ha participat en diferents exposicions col·lectives, així com en solitari, especialitzada en joieria contemporània, en la recerca de nous espais d’expressió i d’interrelació. La joieria contemporània és una disciplina artística, on les joies són peces úniques, que reflecteixen un pensament a través dels materials, la forma i el color i, sens dubte, el resultat de milers d’anys d’història i investigació des dels babilonis, assiris, perses i egipcis fins als creadors actuals que continuen utilitzant metalls i pedres precioses, però sense deixar d’innovar i experimentar a través de materials, tècniques i conceptes nous. Fins al primer quart del segle XX, s’havia considerat la joieria com a un art menor, que formava part de les arts decoratives o aplicades, però la joieria contemporània va trencar aquests esquemes tradicionals amb artistes reconeguts a nivell mundial i que exposen les seves obres en galeries d’arreu.

La joia manté un estret vincle amb el cos humà i la seva dimensió té relació directa amb l’espai que ha d’ocupar. Cada una de les peces exposades han commogut i sorprès els visitants, i produït sensacions i sentiments que perduraran durant temps.

Vegeu la mostra en imatges

PUBLICITAT