Cercar Error
Oci i cultura Delegació del Vallès Occidental Delegació del Vallès Oriental

Visita al recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona

Mònica Asenjo, cap d'Arquitectura i Patrimoni de la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, ha guiat els companys del Vallès Occidental i Oriental en la visita organitzada ahir per la Intercol·legial Tècnica del Vallès.

El recinte Modernista de Sant Pau, projectat per l’arquitecte Domènech i Muntaner, és un dels majors exponents del modernisme català i ofereix una perspectiva completa des del punt de vista arquitectònic, tecnològic i històrico-artístic dels edificis que conformen el complex declarat Patrimoni mundial de la UNESCO des de 1997.

El recorregut va començar pel soterrani, accedint a la sala de màquines de la Geotèrmia i visitant els túnels per on transcorren les noves instal·lacions. També s’han visitat els jardins i altres pavellons com el de Sant Rafael, la cúpula de la Mercè o la sala Pau Gil. El recorregut acabà amb la visita del Pavelló de l’Administració fent una explicació de les diferents actuacions en façanes, cobertes i interiors i el seu valor patrimonial on es combinen totes les arts aplicades: escultura, mosaic, vitrall i forja ja que Domènech i Muntaner va comptar, per això, amb la col·laboració dels millors especialistes en les diferents arts, arquitectes, escultors i artesans.

La visita ens ha permès comprendre la convivència entre el sistema estructural, els sistemes constructius, els elements decoratius com pinacles, cúpules i torretes dels edificis originals comprovant la seva problemàtica i la forma en què s’han resolt les diferents intervencions, en integrar els nous usos, les instal·lacions i les noves tecnologies.

No et perdis la propera!

PUBLICITAT