Cercar Error
Vull col·legiar-me
Oci i cultura Delegació d'Osona-Moianès

Visita tècnica a les obres de les adoberies de Vic

Companys d'Osona i Moianès van poder visitar, el passat 3 de juliol, les obres de rehabilitació de dues de les adoberies de Vic, per a centre d'interpretació i espais de pública concurrència.

La visita va anar a càrrec de Miquel Autet Gubieras, arquitecte tècnic, director d’execució de l’obra i els assistents van poder visitar una rehabilitació, l’objectiu de la qual és convertir les adoberies en un centre d’interpretació i espais diàfans que s’adaptin a diferents necessitats que pugui tenir l’edifici (espais de coworking, tallers, oficines, espais creatius, sales polivalents…). Els assistents van poder veure que, en la planta semi soterrani i planta sotacoberta dels assecadors, es manté i es posa en valor l’etnologia del lloc, mantenint els assecadors i recuperant l’arquitectura de l’aigua, amb els safarejos, bombos i canals.

La planta baixa és l’espai públic de l’edifici, la que té la relació directe entre l’edifici i el carrer. Té dos accessos un des de la placeta al costat del pont i l’altre des del carrer de les Adoberies. S’hi ubica l’espai de recepció, bar, consulta, també és l’espai d’acollida al centre d’interpretació etnològica.

A la planta primera i la planta segona de l’adoberia 2, és on s’allotja la part productiva de les adoberies, les sales diàfanes (tallers, oficines, espais creatius…) i a la planta primera de l’adoberia 4 la sala polivalent, que es pot convertir en una sala d’actes, d’exposicions.

Fitxa tècnica

Superfície rehabilitada: 1.341,00 m2

Pressupost de l’obra (PEM): 1.859.190,15 €

Agents que intervenen en l’obra: 

Projecte i direcció d’obres: Elisenda Foradada Vilarrasa i Mireia Noguera Garcia Arquitectes. 

Direcció d’execució d’obres: Miquel Autet Gubieras, Arquitecte tècnic.

Coordinació de seguretat i salut : Marta Serra Espaulella, arquitecta tècnica.

Empresa constructora : Vesta Rehabilitación SL   Cap d’obra: Iker Oñate

PUBLICITAT