Cercar Error
Vull col·legiar-me
Oci i cultura Delegació del Bages-Berguedà-Anoia

Visitem els murs medievals del Monestir de Montserrat amb Jaume Soldevila

La Delegació del Bages-Berguedà-Anoia visita el monestir medieval de Montserrat, de la mà de l'arquitecte tècnic Jaume Soldevila, en una sortida que va ser tot un èxit d'assistència i d'interès.

L’Abadia de Montserrat ha descobert les restes del seu monestir medieval, amagat sota la plaça de Santa Maria i les hem pogut visitar, el 8 de novembre passat, guiats per Jaume Soldevila, arquitecte tècnic molt vinculat a les comarques de la delegació del Bages-Berguedà-Anoia.

Els vestigis del segle XIV s’han posat al descobert després d’un treball minuciós i formen part del museu que recull una de les col·leccions d’art més importants de Catalunya. Cada any, més de dos milions de persones pugen fins a Montserrat i trepitgen aquesta plaça sense saber que sota els seus peus hi ha les restes del monestir medieval més antigues que existeixen conservades in situ.

Després de pujar amb el cremallera, vam visitar la sala Abat Cassià Maria Just, on vam poder veure les jàsseres dissenyades per en Josep Puig i Cadafalch per construir les places. I a la nova ampliació del museu vam veure els murs medievals a sota de la plaça de Santa Maria. Un cop vam ser a la porteria de l’Abadia, el majordom pare Ignasi Fossas ens va rebre per guiar-nos a través del claustre de Puig i Cadafalch, habitualment no visitable, així com la coberta.

Va ser una visita que va satisfer sobradament les expectatives dels assistents, tot un èxit, gràcies a tots vosaltres!

PUBLICITAT