Cercar Error
Activitat Culturals

Inauguració de l’exposició: Viacrucis en 50 estacions

Cateb - Barcelona
No et perdis l'exposició de les il·lustracions del llibre de Jean Bernard Aldebert, tota una història de destrucció i drama personal, que no podem oblidar. L'exposició es pot veure fins al 12 d'abril

L'exposició està basada en una història de destrucció: els fets es van produir durant la Segona Guerra Mundial, i es basen en els fets d'encarament molt directe contra la mort, en un dels tants episodis espantosos de l'extermini practicat pels nazis.

D'enfrontament, en definitiva, en un dels moments dels tants capítols dramàtics del fracàs de la cultura, quan uns planejaven un món sota el control absolut d'una maquinària ideològica i militar, i altres defensaven idees democràtiques i contràries a reduir diversos col·lectius a nivells inferiors als de les bèsties.

Jean Bernard Aldebert (1909-1974) és l'autor d'aquest llibre, senzillament excepcional i que porta per nom, Viacrucis en 50 estacions. Aldebert poua en el drama personal i de tants d'altres vexats pel nazisme, a través de la seva pròpia experiència d'ençà de la detenció per la Gestapo a finals del 1943, el seu empresonament i la seva amarga experiència de Compiègne i la dels camps de concentració de Buchenwald, Mauthausen, Gusen i Gusen II, fins al seu alliberament el 1945.

PROGRAMA DE LA INAUGURACIÓ

18:00h Benvinguda a càrrec de Celestí Ventura, president del
Cateb.

18:05h Presentació a càrrec de Frederic De Buen, arquitecte
tècnic i representant de L’Associació Garriga Secreta.

18:10h Explicació i narrativa del desenvolupament de
l’exposició a càrrec de Joan Garriga

18:30h Col·loqui

Ponent

Joan Garriga

Llicenciat en dret, en història contemporània i doctor en història. També ha cursat estudis de sociologia i arxivística. Ha treballat d’advocat, ha exercit la docència com a professor de dret i història i s’ha especialitzat en la investigació de la guerra civil i la dictadura franquista. Els anys en que va exercir d’advocat portà la defensa de persones víctimes de la repressió franquista. Després d’iniciar-se la transició, es dedicà plenament al camp de la història i a continuar les seves recerques per diferents arxius, tant a dins com a fora del territori de l’estat espanyol. Interessat en l’ús dels mitjans de comunicació, ha escrit desenes d’articles professionals i d’opinió, ha intervingut en programes de ràdio i televisió i ha donat nombroses conferències.

Detall de l’activitat
Data
23 de febrer de 2023
Lloc
Sala d'exposicions
Horari
A les 18h
Modalitat
Presencial
Telèfon
93 240 20 60
Email
activitats@cateb.cat

PUBLICITAT