Cercar Error
Vull col·legiar-me
Exposició Culturals

Un “viatge” a través de les joies, de Glòria Tormo

Delegació del Vallès Occidental – Terrassa
Visita la nova exposició de Glòria Tormo: les joies necessiten les persones, perquè les dinamitzin, les transportin i alhora, les mostrin a la resta de persones que les envolten. Podríem dir que és un art “portable”.

Glòria Tormo (arquitecta tècnica), s'ha format en diferents escoles i tallers amb especialitats de materials diversos. Ha participat en diferents exposicions col·lectives, així com en solitari, especialitzada en joieria contemporània, en la recerca de nous espais d'expressió i d'interrelació.

La joieria contemporània és una disciplina artística, on les joies són peces úniques, que reflecteixen un pensament a través dels materials, la forma i el color i, sens dubte, el resultat de milers d’anys d’història i investigació des dels babilonis, assiris, perses i egipcis fins als creadors actuals que continuen utilitzant metalls i pedres precioses, però sense deixar d’innovar i experimentar a través de materials, tècniques i conceptes nous.

Fins al primer quart del segle XX, s’havia considerat la joieria com a un art menor, que formava part de les arts decoratives o aplicades, però la joieria contemporània va trencar aquests esquemes tradicionals amb artistes reconeguts a nivell mundial i que exposen les seves obres en galeries d’arreu.

La joia manté un estret vincle amb el cos humà i la seva dimensió té relació directa amb l’espai que ha d’ocupar.

Aquesta exposició està plantejada com un seguit de “viatges”, que us convidem a descobrir per vosaltres mateixos en uns recorreguts que la Glòria anomena com a: viatge emocional, descobriment de materials, interpretació de formes, viatge a l'experimentació i viatge a la imaginació.

En cada un d’ells descobrireu joies que potser ni les anomenaríeu així, però que esperem que us commoguin, us sorprenguin i us produeixin sensacions i sentiments que perdurin durant temps.

L'autora pretén que sigui una exposició vivencial més que visual i aposta per una participació dels visitants a través d’interaccions senzilles però que els ajudin a recordar el que han sentit durant el procés de la visita.

La pots visitar a la nostra seu del 25 d'abril al 31 de maig.

No te la perdis!

Detall de l’activitat
Data
25 d’abril de 2024
Lloc
Delegació de Vallès Occidental - Edifici Vapor Universitari (c/ Colom, 114 1a planta)
Horari
Dilluns a Dijous de 9 a 14 h i de 15 a 17 h Divendres de 9 a 14:30 h.
Preu
Entrada gratuïta
Modalitat
Presencial

PUBLICITAT