Cercar Error
Visites Tècniques Pràctica professional

Visita a les adoberies de Vic

Delegació d'Osona-Moianès – Vic
No us perdeu l'ocasió visitar les adoberies de l'Ajuntament de Vic recentment rehabilitades, en una trobada professional exclusiva per a col·legiats: una oportunitat única per conèixer els detalls del procés de rehabilitació d'un dels espais més emblemàtics de Vic.

No us perdeu aquesta ocasió de formar part d'una trobada professional exclusiva per als membres del nostre col·lectiu: una oportunitat única per conèixer els detalls del procés de rehabilitació d'un dels espais més emblemàtics de Vic.

El barri de les adoberies de Vic fou el primer en ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de Zona d’Interès Etnològic (any 2009). Deu anys després, l’Ajuntament de Vic va adquirir dues antigues adoberies, datades del segle XVIII, i després d’un any i mig d’obres, el passat 24 de maig van obrir-se al públic.

Amb la rehabilitació s’ha buscat donar valor al patrimoni arquitectònic i etnològic de la ciutat al voltant d’aquesta activitat relacionada amb la indústria de les pells i que en el passat va tenir un paper molt important en el desenvolupament econòmic, urbanístic i social de Vic, intentant preservar els elements que ajuden a entendre l’activitat que s’hi desenvolupava, els usos que s’hi donaven i la vida i costums de les persones que hi treballaven.

L’objectiu de la rehabilitació ha estat convertir les adoberies en un centre d’interpretació i espais diàfans per a adaptar-los a diferents necessitats de l’edifici (espais de coworking, tallers, oficines, espais creatius, sales polivalents...) 

En la planta semisoterrani i planta sotacoberta dels assecadors, s'ha mantingut i posat en valor l’etnologia del lloc, mantenint els assecadors i recuperant l’arquitectura de l’aigua, amb els safarejos, bombos, canals.

La planta baixa és l’espai públic de l’edifici, la que té la relació directa entre l’edifici i el carrer. Té dos accessos un des de la placeta al costat del pont i l’altre des del carrer de les Adoberies. S’hi ubica l’espai de recepció, consulta, també és l’espai d’acollida al centre d’interpretació etnològica. 

A la planta primera i la planta segona de l’adoberia núm. 2, és on s’ubica la part productiva de les adoberies, les sales diàfanes (tallers, oficines, espais creatius...) i a la planta primera de l’adoberia núm. 4 la sala polivalent, que es pot convertir en una sala d’actes, d’exposicions.

La visita anirà a càrrec de:

  • Miquel Autet Gubieras, arquitecte tècnic, director d’execució de l’obra.
  • Elisenda Foradada Vilarrasa i Mireia Noguera Garcia, arquitectes projectistes i directores de l'obra.

Inscriu-te a la visita de les Adoberies de l'Ajuntament de Vic, una obra singular de la ciutat que no et pots perdre!

Detall de l’activitat
Data
10 de juliol de 2024
Lloc
C/Adoberies 2-4 de Vic
Horari
Ens trobarem a les 17:50h
Preu
Gratuït
Modalitat
Presencial
Telèfon
93 885 26 11
Email
osona@cateb.cat

PUBLICITAT