Cercar Error
Pràctica professional

Campanya de correus electrònics maliciosos que pretenen infectar equips amb ransomware

L'Institut Nacional de Ciberseguretat ha publicat un avís sobre una campanya de correu electrònics maliciosos destinats principalment a empreses d'arquitectura que intenten infectar els equips de les empreses amb un ransomware.

L’Institut Nacional de Ciberseguretat ha publicat un avís sobre una campanya de correu electrònics maliciosos destinats principalment a empreses d’arquitectura que intenten infectar els equips de les empreses amb un ransomware.

Els ciberdelinqüents suplanten la identitat d’una coneguda empresa fotogràfica sol·licitant un pressupost amb què guanyar-se la confiança del destinatari i poder, finalment, enviar-li uns fitxers infectats.

Si es rep un correu electrònic com el que es descriu a l’avís, es recomana eliminar-lo immediatament i posar-lo en coneixement de la resta d’empleats, així com de les autoritats, per evitar possibles víctimes.

En cas d’haver respost al correu, haver rebut els fitxers infectats i haver-los executat, es recomana desconnectar l’equip de la xarxa el més aviat possible i tallar tot tipus de comunicació amb el ciberdelinqüent.

La nostra recomanació és apagar l’equip com més aviat millor amb l’objectiu d’aturar la propagació del xifratge d’arxius que el programari maliciós està realitzant. Després d’això, el més idoni serà contactar amb un tècnic que ofereixi assistència per poder desencriptar els fitxers.

El ransomware és un codi maliciós que pren el control complet dels arxius que es troben a l’equip, xifrant aquesta informació en espera d’un rescat.

PUBLICITAT