Cercar Error
Pràctica professional Visats Professió Visats

Canvis en la tramitació d’expedients d’Activitats de la Llei 20/2009

S'inclouen, a la Finestreta Única Empresarial (FUE) de la Generalitat, modalitats de tramitació d'expedients d'activitats per la seva agilització

La Direcció General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental ha estat treballant els darrers mesos amb l’Oficina de Gestió Empresarial en un canvi de l’eina que actualment emprem per tramitar els expedients d’autorització ambiental d’activitats i passar a treballar amb una eina corporativa amb accés des del Canal Empresa.

Aquest canvi en les tramitacions ambientals d’activitats suposarà una millora per integrar aquest tràmits a la Finestreta Única Empresarial (FUE) de la Generalitat i avançar cap a una agilització en la tramitació d’aquests expedients.

En aquest moment ja s’està utilitzant aquest canal (FUE) per al tràmit de les activitats sotmeses a la Llei 18/2020 de facilitació econòmica (les que coneixem com a innòcues).

Des del 2 d’abril, s’inclouen en aquest tràmit, les següents modalitats d’expedients de tràmits de la Llei 20/2009, del 4 de desembre, les quals només es podran demanar des de la fitxa de tràmit del Canal empresa i la direcció url d’accés a l’actual aplicatiu quedarà inhabilitada:

  1. Noves autoritzacions ambientals
  2. Modificacions substancials
  3. Avaluació simplificada
  4. Canvi de titularitat

A més, s’incorporen tres modalitats instrumentals noves:

  1. Inscriure’s com a part interessada
  2. Presentar al·legacions a un procediment d’autorització
  3. Presentar un recurs

La resta de modalitats s’adaptaran a aquesta nova manera de gestió dels expedients d’avaluació ambiental d’activitats en els propers mesos. S’aniran informant els canvis a les xarxes socials de la FUE (a X: @FUEmpresacat) i al butlletí infoFUE, al que us podeu subscriure per estar al dia.

PUBLICITAT